Не викидайте яйця після Великодня: з них можна приготувати фантастичний салат

Читать на русском
Автор
Виходить легко, просто та смачно
Виходить легко, просто та смачно. Фото shuba.life

Такий салат може зберігатися кілька днів

До великоднього посту більшість кулінарів фарбуватимуть яйця. Що робити у тому випадку, якщо вони залишаться не з’їденими після свят?

Разом із "Попоїсти" пропонуємо приготувати з ним салат. У його складі лише бюджетні інгредієнти, але завдяки пікантному соусу страва розлетиться за мить із тарілок. Спробуйте — і переконайтеся самі.

Як приготувати салат із варених яєць

інгредієнти

Для салату:

  • курячі яйця – 9 шт.;
  • кріп, зелена цибуля (перо) – на свій смак;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Для заправки:

  • куркума — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • молоко – 100 мл;
  • соняшникова олія – 200 мл;
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Варені яйця чистимо від шкаралупи та подрібнюємо.
  2. Також подрібнюємо зелену цибулю, кріп та чистий часник. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника.
  3. В окремому посуді змішуємо куркуму, сіль, гірчицю, молоко, олію та лимонний сірку. Все перебиваємо занурювальним блендером протягом хвилини.
  4. Приготованим соусом заправляємо салат, ретельно перемішуємо і подаємо до столу.

Гурманам дуже сподобається пікантний салат "Соломка". Вони з’їдять страву прямо з тарілкою.