Секретний рецепт котлет з їдальні: відомо, чому вони були такими смачними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13067
Ось чому котлети були такими смачними
Ми розповідали, як приготувати апетитну та соковиту українську страву — сальники. Однак буває, що мучить ностальгія за стравами, які ми їли в дитинстві чи молоді роки. Як приклад — ті самі котлети з їдальні.
Їх можна приготувати дуже смачними й соковитими, якщо знати, як. Секрет — у вдалій пропорції фаршу до хліба та двоетапному приготуванні. Рецептом котлет поділились на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 600 г м'ясного фаршу
- 0,5 буханця (350 г) чорного хліба
- близько 0,5 склянки води або молока
- 1-2 головки цибулі
- 1-2 зубчики часнику (за бажанням)
- олія для смаження
- сіль та мелений перець до смаку
Спосіб приготування:
- Зрізаємо скоринки з хліба. Замочуємо м'якуш у воді або молоці. Підсушуємо скоринки.
- Розкришуємо розбухлий м'якуш. Додаємо фарш, сіль, перець, подрібнену цибулю та часник.
- Ретельно вимішуємо всі інгредієнти до липкої маси. Даємо фаршу трохи відпочити у холодильнику.
- Формуємо котлети потрібного розміру та форми. Обвалюємо їх у підсушених хлібних крихтах.
- Обсмажуємо котлети на сковороді з двох боків. Перекладаємо на деко.
- Запікаємо в духовці при 200°C до готовності. Час приготування залежить від духовки та товщини котлет.
Котлетки виходять дуже смачними, ароматними та соковитими. Ідеально до них пасуватиме апетитна смажена картопелька з грибами.