Секретний рецепт котлет з їдальні: відомо, чому вони були такими смачними

Читать на русском
Автор
13067
Приготувати такі котлети — простіше простого
Приготувати такі котлети — простіше простого. Фото noviydoctor.com

Ось чому котлети були такими смачними

Ми розповідали, як приготувати апетитну та соковиту українську страву — сальники. Однак буває, що мучить ностальгія за стравами, які ми їли в дитинстві чи молоді роки. Як приклад — ті самі котлети з їдальні.

Їх можна приготувати дуже смачними й соковитими, якщо знати, як. Секрет — у вдалій пропорції фаршу до хліба та двоетапному приготуванні. Рецептом котлет поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 600 г м'ясного фаршу
  • 0,5 буханця (350 г) чорного хліба
  • близько 0,5 склянки води або молока
  • 1-2 головки цибулі
  • 1-2 зубчики часнику (за бажанням)
  • олія для смаження
  • сіль та мелений перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Зрізаємо скоринки з хліба. Замочуємо м'якуш у воді або молоці. Підсушуємо скоринки.
  2. Розкришуємо розбухлий м'якуш. Додаємо фарш, сіль, перець, подрібнену цибулю та часник.
  3. Ретельно вимішуємо всі інгредієнти до липкої маси. Даємо фаршу трохи відпочити у холодильнику.
  4. Формуємо котлети потрібного розміру та форми. Обвалюємо їх у підсушених хлібних крихтах.
  5. Обсмажуємо котлети на сковороді з двох боків. Перекладаємо на деко.
  6. Запікаємо в духовці при 200°C до готовності. Час приготування залежить від духовки та товщини котлет.

Котлетки виходять дуже смачними, ароматними та соковитими. Ідеально до них пасуватиме апетитна смажена картопелька з грибами.