Забудете про смаження: дешевий та корисний рецепт тушкованого хека

Читать на русском
Автор
8051
Легка у приготуванні страва для повсякденного меню
Легка у приготуванні страва для повсякденного меню. Фото 1000.menu

Просто та смачно, для сімейного обіду чи вечері

Хек — досить бюджетна рибка на українському ринку та й до того ж смачна, й нескладна у приготуванні. Найчастіше її смажать, інколи запікають або ж готують смачну рибну юшку.

Сьогодні ми пропонуємо потушкувати хека в сметанному соусі. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Alina FooDee".

Як приготувати хек у сметанному соусі

Інгредієнти:

  • хек — 1 кг;
  • сметана 30% — 150 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • борошно — 1 ст. л.;
  • рибний бульйон — 1 склянка;
  • вода — 1 л;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець горошок — 8-10 шт.;
  • сіль — за смаком;
  • цукор — дрібка.

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, нарізати шматками.
  2. Викласти хек у каструлю, залити водою, додати спеції, лавровий лист та варити до м'якості риби.
  3. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.
  4. Викласти цибулю на розігріту з олією сковороду, обсмажити, додати моркву, обсмажити.
  5. Додати борошно, сметану, сіль, цукор, перемішати.
  6. Додати рибний бульйон, тушкувати ще декілька хвилин.
  7. Рибу розібрати, видалити усі кісточки та викласти в соус, тушкувати під кришкою ще кілька хвилин.

А якщо ви любите хек, рекомендуємо приготувати його під сирною шубкою. Така рибка просто тане в роті.