Просто змішайте борошно з водою: пісні пиріжки за цим рецептом виходять неймовірними

Читать на русском
Автор
4305
Виходить дуже ситно та неймовірно смачно
Виходить дуже ситно та неймовірно смачно. Фото babusyni-retsepty

Сподобається настільки, що готуватимете навіть після закінчення Посту

У період Великого посту не можна ласувати продуктами тваринного походження. Але це не привід відмовлятися від фантастичних пиріжків.

Пісним рецептом ділиться "Коліжанка". У їхньому складі немає ні яєць, ні молока — можете спокійно готувати їх під час посту. Однак вам так сподобається, що захочеться ласувати цілий рік.

Як приготувати пиріжки з капустою

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вода – 120 мл;
  • рослинна олія – 70 мл;
  • борошно — 230 — 240 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • капуста – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • сіль, чорний перець – на свій смак;
  • лавровий лист – 1 шт.

Для змащування:

  • рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Воду змішуємо з олією. Солимо, додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочивати" на 10-15 хвилин.
  3. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо четвертинками, моркву натираємо на великій тертці, шаткуємо капусту.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, відправляємо в неї цибулю та моркву. Додаємо томатну пасту та обсмажуємо 1-2 хвилини.
  5. Через зазначений час відправляємо в сковороду капусту та перемішуємо. Заливаємо невеликою кількістю води та тушкуємо на невеликому вогні. За 5 хвилин до готовності солимо, перчимо і додаємо лавровий лист. Вимикаємо вогонь, даємо страві охолонути.
  6. Ділимо тісто на 16 частин. Кожну розкочуємо тонко, викладаємо всередину начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, змащуємо рослинною олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Рекомендуємо також приготувати пісний паштет із квасолі. Вам точно сподобається така смакота.