Просто змішайте борошно з водою: пісні пиріжки за цим рецептом виходять неймовірними
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4305
Сподобається настільки, що готуватимете навіть після закінчення Посту
У період Великого посту не можна ласувати продуктами тваринного походження. Але це не привід відмовлятися від фантастичних пиріжків.
Пісним рецептом ділиться "Коліжанка". У їхньому складі немає ні яєць, ні молока — можете спокійно готувати їх під час посту. Однак вам так сподобається, що захочеться ласувати цілий рік.
Як приготувати пиріжки з капустою
Інгредієнти:
Для тіста:
- вода – 120 мл;
- рослинна олія – 70 мл;
- борошно — 230 — 240 г;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- цукор — 0,5 ч. л.
Для начинки:
- капуста – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- сіль, чорний перець – на свій смак;
- лавровий лист – 1 шт.
Для змащування:
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Воду змішуємо з олією. Солимо, додаємо цукор і ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочивати" на 10-15 хвилин.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо четвертинками, моркву натираємо на великій тертці, шаткуємо капусту.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, відправляємо в неї цибулю та моркву. Додаємо томатну пасту та обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Через зазначений час відправляємо в сковороду капусту та перемішуємо. Заливаємо невеликою кількістю води та тушкуємо на невеликому вогні. За 5 хвилин до готовності солимо, перчимо і додаємо лавровий лист. Вимикаємо вогонь, даємо страві охолонути.
- Ділимо тісто на 16 частин. Кожну розкочуємо тонко, викладаємо всередину начинку і формуємо пиріжок. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко, змащуємо рослинною олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Рекомендуємо також приготувати пісний паштет із квасолі. Вам точно сподобається така смакота.