Такі котлетки стануть зіркою великоднього столу: давня українська страва

Читать на русском
Автор
24919
Апетитні українські сальники до святкового столу
Апетитні українські сальники до святкового столу. Фото shuba.life

Ділимось рецептом дуже смачної страви

Ми ділились рецептом смачної страви "Фальшивий заєць". Це чудова м’ясна закуска, що походить з Німеччини. Що ж до смачних українських страв, то рекомендуємо звернути вашу увагу на наступний рецепт.

Сальники — це дуже смачна страва, здавна популярна на Кіровоградщині та Черкащині. Готуються вони дуже просто, а виходять нереально смачними. Вам знадобиться для них жирова сітка, решта продуктів — дуже прості. Як приготувати ситну та смачну страву, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 600 г жирової сітки
  • 300 г свинини
  • 1 кг яловичої печінки
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 1 цибулина
  • чорний мелений перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Жирову сітку вимочуємо в холодній воді, промиваємо й нарізаємо на квадрати 10х10 см. Гречку відварюємо до готовності.
  2. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Печінку і м'ясо перекручуємо на м'ясорубці.
  3. З'єднуємо фарш з охолодженою гречкою, цибулею, сіллю та перцем. Ретельно перемішуємо.
  4. На шматочки сітки викладаємо фарш. Загортаємо, як голубці. Викладаємо на деко.
  5. Ставимо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин. Зменшуємо температуру до 160°C і готуємо ще 20 хвилин.

Сальники виходять дуже апетитними — це відмінна святкова закуска. Також ми ділились рецептом смачного салату "Буковина".