З ранку підготували – в обід можна їсти: за таку рибку вас усі розцілують

Читать на русском
Автор
Швидше за рецепт ви не знайдете
Швидше за рецепт ви не знайдете. Фото babusyni-retsepty

Полюблять навіть ті, хто рибку не дуже любить

Скумбрія — корисна і дуже смачна рибка. Від засолювання її будинку нас утримує лише один факт: доводиться чекати дуже довго.

Однак "1 хвилина" ділиться швидким рецептом, завдяки якому ви зможете ласувати рибою вже за три години. За пару помахів руки ви приготуєте смачну рибку, якою захочеться ласувати й під час сімейних посиденьок, і під час святкових застіль.

Як швидко засолити скумбрію

Інгредієнти:

  • 2 скумбрії;
  • 500 мл води;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3 лаврові листи;
  • до свого смаку та бажанням коріандр, гвоздика, запашний перець.

Спосіб приготування:

  1. Скумбрію розморожуємо, відрізаємо голови та хвости, видаляємо нутрощі та чорну плівку. Ретельно миємо, нарізаємо шматочками завтовшки 2 см і викладаємо в контейнер.
  2. Каструлю з водою ставимо на плиту, всипаємо сіль, цукор, горошок та лавровий лист. Усі розмішуємо.
  3. Коли цукор із сіллю повністю розчиниться, знімаємо розсіл із плити та залишаємо остигати.
  4. Охололий маринад заливаємо в контейнер з рибою таким чином, щоб покрилися всі шматочки. Закриваємо щільно кришкою і відправляємо холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Подаємо скумбрію з улюбленим гарніром. Вийде дуже смачно.