Скумбрія може здивувати: просто покладіть її в пляшку з маринадом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 17603
Простий та смачний рецепт закуски для буденного та святкового столу
Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Вона не лише бюджетна, але й смачна та корисна. Її засолюють, маринують, коптять або ж запікають з овочами.
Сьогодні ми пропонуємо замаринувати скумбрію у незвичайному маринаді, після чого вона на смак буде як копчена. А рецептом з нами поділилися на порталі "Своїми руками".
Як замаринувати скумбрію
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт.;
- чиста вода – 1,5 л;
- сіль – 3 ст. л.;
- цукор – 1, 5 ст. л.;
- чорний чай – 2 ст. л.;
- чорний перець горошком – 10 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- цибулеве лушпиння – від 3-х цибулин;
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, відрізати голову, плавники, прибрати все зайве.
- У каструлю налити воду, додати сіль, цукор, чайний пакетик, перці, лавровий лист та лушпиння цибулі.
- Поставити каструлю на вогонь, довести маринад до кипіння та варити протягом 5 хвилин після закипання.
- Маринад зняти з вогню, охолодити та процідити.
- У пляшках обрізати верхівку, всередину покласти рибу.
- Залити рибу охолодженим маринадом, накрити її фольгою та поставити у холодильник на два дні.
- Через два дні рибу дістати, нарізати на порційні шматочки та можна подавати на стіл.
А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.