Скумбрія може здивувати: просто покладіть її в пляшку з маринадом

Читать на русском
Автор
17603
Надзвичайно смачна, соковита і дуже апетитна рибка
Надзвичайно смачна, соковита і дуже апетитна рибка. Фото simplerecipes.top

Простий та смачний рецепт закуски для буденного та святкового столу

Скумбрія — досить популярна риба на українському ринку. Вона не лише бюджетна, але й смачна та корисна. Її засолюють, маринують, коптять або ж запікають з овочами.

Сьогодні ми пропонуємо замаринувати скумбрію у незвичайному маринаді, після чого вона на смак буде як копчена. А рецептом з нами поділилися на порталі "Своїми руками".

Як замаринувати скумбрію

Інгредієнти:

  • скумбрія – 2 шт.;
  • чиста вода – 1,5 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 1, 5 ст. л.;
  • чорний чай – 2 ст. л.;
  • чорний перець горошком – 10 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • цибулеве лушпиння – від 3-х цибулин;

Спосіб приготування:

  1. Рибу почистити, відрізати голову, плавники, прибрати все зайве.
  2. У каструлю налити воду, додати сіль, цукор, чайний пакетик, перці, лавровий лист та лушпиння цибулі.
  3. Поставити каструлю на вогонь, довести маринад до кипіння та варити протягом 5 хвилин після закипання.
  4. Маринад зняти з вогню, охолодити та процідити.
  5. У пляшках обрізати верхівку, всередину покласти рибу.
  6. Залити рибу охолодженим маринадом, накрити її фольгою та поставити у холодильник на два дні.
  7. Через два дні рибу дістати, нарізати на порційні шматочки та можна подавати на стіл.

А якщо ви любите скумбрію, рекомендуємо ще один цікавий маринад для неї. У ньому рибка виходить особливо смачною.