Якщо вистачить сили волі, можна насолоджуватися кілька днів: ця паска довго не черствіє

Читать на русском
Автор
1938
Паска виходить пишною і ароматною Новина оновлена 09 квітня 2024, 09:38
Паска виходить пишною і ароматною. Фото shuba.life

Буде свіжою доти, доки не з’їсте

Зазвичай до світлого Великодня кожен кулінар намагається порадувати близьких і напекти велику кількість пасок. Однак хочеться, щоб паска довго не черствіла та насолоджуватися нею якомога довше.

Досвідчені кулінари печуть паски так, щоб великодній хліб залишався пухким та ароматним навіть через кілька днів після приготування. Одним із таких хитрих рецептів і ділиться Shuba.

Як приготувати заварну паску, яка довго не черствіє

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 1.1 кг;
  • окріп – 250 мл;
  • цукор – 370 г;
  • пресовані дріжджі – 75 г;
  • молоко 2,5% — 250 г;
  • жовтки курячі – 5 шт.;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • цукор ванільний – 10 г
  • сіль — 0.5 ч. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.;
  • масло вершкове 73% — 200 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування заварки у великій мисці заливаємо 100 г окропом просіяне борошно, перемішуємо до однорідності.
  2. Для приготування опари роздільно змішуємо столову ложку цукру, тепле молоко, пресовані дріжджі та розмішуємо до повного розчинення дріжджів.
  3. В опару додаємо теплу заварку, розмішуємо, накриваємо рушником і відправляємо на півгодини у тепле місце, щоб підійшли дріжджі.
  4. У глибокій мисці збиваємо цукор, 5 жовтків та 5 яєць з білками. Додаємо ванільний цукор, збиваємо міксером до утворення білої пухкої маси та відправляємо в опару. Якщо є охота, додаємо куркуму та цедру улюблених цитрусових.
  5. У суміш поступово вводимо борошно і замішуємо тісто. Коли воно буде вимішане, додаємо рослинну олію, розм’якшене вершкове масло і вимішуємо, поки тісто не стане гладким і еластичним. Відправляємо його в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на годину.
  6. Через вказаний час обходимо тісто, накриваємо і залишаємо ще на годину. Потім знову обходимо тісто, даємо відпочити ще 5-10 хвилин.
  7. Обшпарюємо сухофрукти. Коли вони просушаться, відправляємо у тісто та вимішуємо. Формуємо кульку, підгинаючи краї під низ і відправляємо в змащену олією форму — вона повинна займати не більше 1/3 форми. Накриваємо паску і залишаємо в теплому місці за годину.
  8. Змащуємо майбутню паску збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Раніше ми ділилися рецептом "нічної" Олександрійської паски. Вона виходить неймовірно пухким.