Просто готується, швидко з’їдається: таким лінивим штруделем можна навіть у піст поласувати

Читать на русском
Автор
Для лінивих, але хитрих кулінарів
Для лінивих, але хитрих кулінарів. Фото realist.online

Рецепт настільки шикарний, що захочеться готувати знову і знову

Найсмачніший ароматний штрудель — це випічка з тонкого листкового тіста. Однак сучасні кулінари не завжди хочуть стояти на кухні, тому вигадують різноманітні ліниві рецепти.

Ось і сьогодні "На пенсії" пропонує приготувати лінивий штрудель. Він відрізняється від класичного рецепта простотою приготування та швидкістю випікання. До того ж цією випічкою можна ласувати й у пост — у ньому немає продуктів тваринного приготування.

Як приготувати лінивий пісний штрудель з лаваша

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш — 1 аркуш;
  • яблука — 200 г;
  • родзинки світлі — 70 г;
  • горіхи волоські — 70 г;
  • лимон — 1/3 шт.;
  • кориця мелена — 1/2 ч. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • цукор (для присипки) – 1 ст. л.;
  • кориця мелена (для присипки) — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, нарізаємо кубиками та добре збризкуємо їх соком лимона. Перемішуємо.
  2. Родзинки ретельно миємо та сушимо. Подрібнюємо волоські горіхи.
  3. Усі підготовлені інгредієнти перемішуємо, додаємо цукор та мелену корицю, все ретельно перемішуємо.
  4. Одну сторону лаваша змащуємо олією, викладаємо начинку і загортаємо в рулет.
  5. Змащуємо рулет олією зовні, відправляємо на лист, посипаємо сумішшю цукру і кориці.
  6. Деко відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин.

Готовий штрудель подаємо з улюбленою кавою. Смачного.