Ні м’яса, ні яєць, ні молочних продуктів: найпростіший рецепт медовика

Читать на русском
Автор
На його приготування не витратите зайвої копійки
На його приготування не витратите зайвої копійки. Фото shuba.life

Настільки смачно, що готуватимете навіть після посту

Смачний, ароматний "Медовик" — один із улюблених нами тортів. Готується він просто, а на смак виходить просто фантастичним.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо пісний кекс, що на смак нагадує улюблений торт. Пісний варіант готується ще легше – вам навіть не знадобиться масло, яйця та молочні продукти. З найпростіших продуктів у вас вийде неймовірна випічка.

Як приготувати пісний "Медовик"

Інгредієнти на 4 порції:

  • рафінована соняшникова олія — 1/3 ст.;
  • борошно пшеничне — 1 ст.;
  • цукор — 1/3 ст.;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • лимон, сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо соняшникову олію, цукор, дрібку солі та рідкий мед.
  2. В отриману суміш частинами просіюємо борошно і перемішуємо до однорідного стану. Повинно вийте тісто консистенції сметани середньої рідини.
  3. Соду гасимо лимонним соком, відправляємо все в тісто і перемішуємо.
  4. Змащуємо маслом форму для випічки, виливаємо тісто і відправляємо все в розігріту до 160 градусів духовку до готовності — на це знадобиться близько 30-40 хвилин.

За бажанням зверху посипаємо кекс цукровою пудрою! Подаємо його разом з улюбленим напоєм.