Як приготувати класичну українську страву: рецепт бюджетних і нереально смачних гречаників

Читать на русском
Автор
Такі гречаники стануть ідеальним обідом або вечерею Новина оновлена 10 квітня 2024, 12:15
Такі гречаники стануть ідеальним обідом або вечерею. Фото Скриншот

Страва виходить дуже ситною і смачною

Ми ділились рецептом дуже смачних і ситних українських котлеток — сальників. Тепер розповідаємо, як приготувати класичні для української кухні гречаники з печінкою.

Виходить ситно, смачно і бюджетно. Ще й рецепт надзвичайно простий. Як приготувати ситну та ароматну страву, розповіла кулінарна блогерка Дарина Сіліна в своєму інстаграм-акаунті man_darinka.food.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 0,5 склянки гречаної крупи
  • 2 курячих яйця
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 1 морква
  • 1 зубчик часнику
  • 4 столові ложки пшеничного борошна
  • 75 мл соняшникової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,25 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2-3 гілочки петрушки

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо гречку. Відварюємо до готовності на повільному вогні.
  2. Нарізаємо одну цибулину кубиком. Викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Пасеруємо, помішуючи, до золотистого відтінку.
  3. Промиваємо печінку. Зачищаємо її від прожилок. Пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою.
  4. Подрібнюємо таким же способом відварену гречку і пасеровану цибулю. Додаємо до печінки разом з пропущеним через прес часником.
  5. Додаємо в отриману суміш 2 курячі яйця. Додаємо просіяне борошно, сіль та чорний перець до смаку.
  6. Перемішуємо тісто для гречаників. За консистенцією воно повинне нагадувати тісто для оладок.
  7. Столовою ложкою викладаємо невелику кількість тіста на сковороду з розігрітою олією. Формуємо круглі гречаники невеликого розміру. Обсмажуємо гречаники на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
  8. Цибулю, що залишилась, нарізаємо кубиком. Подрібнюємо моркву на тертці з великим полотном. Обсмажуємо на олії.
  9. Викладаємо в сотейник невелику кількість пасерованих овочів. Зверху в один шар розподіляємо обсмажені гречаники. Чергуючи шари, викладаємо всі інгредієнти. Доливаємо 150 мл гарячої води. Накривши посуд кришкою, тушкуємо гречаники на повільному вогні 15-20 хвилин.

Гречаники виходять апетитними, соковитими і дуже ситними. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю.