Як приготувати класичну українську страву: рецепт бюджетних і нереально смачних гречаників
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Страва виходить дуже ситною і смачною
Ми ділились рецептом дуже смачних і ситних українських котлеток — сальників. Тепер розповідаємо, як приготувати класичні для української кухні гречаники з печінкою.
Виходить ситно, смачно і бюджетно. Ще й рецепт надзвичайно простий. Як приготувати ситну та ароматну страву, розповіла кулінарна блогерка Дарина Сіліна в своєму інстаграм-акаунті man_darinka.food.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 0,5 склянки гречаної крупи
- 2 курячих яйця
- 2 ріпчасті цибулини
- 1 морква
- 1 зубчик часнику
- 4 столові ложки пшеничного борошна
- 75 мл соняшникової олії
- 1 чайна ложка солі
- 0,25 чайної ложки чорного меленого перцю
- 2-3 гілочки петрушки
Спосіб приготування:
- Промиваємо гречку. Відварюємо до готовності на повільному вогні.
- Нарізаємо одну цибулину кубиком. Викладаємо на сковороду з розігрітою олією. Пасеруємо, помішуючи, до золотистого відтінку.
- Промиваємо печінку. Зачищаємо її від прожилок. Пропускаємо через м'ясорубку з дрібною решіткою.
- Подрібнюємо таким же способом відварену гречку і пасеровану цибулю. Додаємо до печінки разом з пропущеним через прес часником.
- Додаємо в отриману суміш 2 курячі яйця. Додаємо просіяне борошно, сіль та чорний перець до смаку.
- Перемішуємо тісто для гречаників. За консистенцією воно повинне нагадувати тісто для оладок.
- Столовою ложкою викладаємо невелику кількість тіста на сковороду з розігрітою олією. Формуємо круглі гречаники невеликого розміру. Обсмажуємо гречаники на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
- Цибулю, що залишилась, нарізаємо кубиком. Подрібнюємо моркву на тертці з великим полотном. Обсмажуємо на олії.
- Викладаємо в сотейник невелику кількість пасерованих овочів. Зверху в один шар розподіляємо обсмажені гречаники. Чергуючи шари, викладаємо всі інгредієнти. Доливаємо 150 мл гарячої води. Накривши посуд кришкою, тушкуємо гречаники на повільному вогні 15-20 хвилин.
Гречаники виходять апетитними, соковитими і дуже ситними. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю.