Урожай вразить: чим підгодувати картоплю

Читать на русском
Автор
Добре підживлення творить дива
Добре підживлення творить дива. Фото freepik.com

Розповідаємо, яке добриво використовувати для картоплі

Картопля є одним із найпопулярніших продуктів в Україні. Смажена, варена, пюре або в салаті – незалежно від того, як її подавати, найсмачнішою буде картопля з власного городу.

Попри те, що це досить невибаглива культура, все ж таки при її вирощуванні слід використовувати деякі хитрощі. Насамперед варто звернути увагу на стан ґрунту на ділянці, вибрати правильний сорт та обробити картоплю перед посадкою. Про один зі способів підвищити врожайність картоплі пишуть "Добрі новини ".

Чим удобрювати картоплю

Добрива відіграють важливу роль у вирощуванні картоплі. Якщо правильно і вчасно використовувати їх, наприкінці сезону можна зібрати вражаючий урожай. Приготувати поживний розчин для картоплі дуже легко.

  1. У склянці окропу розчиніть 5 г борної кислоти.
  2. Додайте 50 мл перекису водню і вилийте суміш у відро води.
  3. Додайте марганець об’ємом приблизно 3 сірникових головок і перемішайте розчин.

Під кожен кущ картоплі необхідно внести по 1 склянці цього засобу.

Також можна підгодувати картоплю сумішшю з 15 склянок перегною та 10 ч.л. сечовини. Такого обсягу вистачить на 10 м грядки.

Або змішайте 10 ложок сульфату калію з 30 столовими ложками деревної золи та внесіть суміш на картопляні грядки. Такі добрива сприятимуть активному зростанню, стимулюватимуть цвітіння та прискорять утворення бульб.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини необхідно садити поряд з огірками. Це значно збільшить урожай.