Якщо хочете примножити урожай, посадіть біля огірків ці культури

Читать на русском
Автор
10424
Біля яких культур не можна садити огірки
Біля яких культур не можна садити огірки. Фото Freepik

Гарний урожай може забезпечити правильне сусідство овочів

Якість та кількість урожаю залежать не лише від правильного догляду, а й від того, які культури ростуть поряд. Деякі рослини здатні "вбити" огірки, якщо розмістити їх на грядці близько один до одного.

Краще не садити поруч з огірками помідори, адже цим двом культурам треба різні умови для росту. А як подвоїти урожай, дотримуючись правил сусідства овочів, розповіли на Gazeta.ua.

Що треба посадити біля огірків

  • Цибуля. Ці рослини будуть обмінюватися корисними речовинами, однак за місць до збору урожаю треба зменшити кількість поливу.
  • Капуста або кукурудза. За порадами досвідчених садівників, так можна збільшити урожай у чотири рази. Ці культури можуть стати опорою для огірків. Їх можна навіть прив’язати до кукурудзи, щоб захистити від сонця, дощу або сильного вітру.
  • Горох або квасоля. Бобові збагачують ґрунт азотом. Так огірки будуть краще плодоносити.

Що не можна садити біля огірків

  • Кабачки. Хоч ці культури і споріднені, в них можуть бути проблеми із запиленням. А також кабачки та огірки полюбляють одні й ті ж шкідники, тому виникатиме більше захворювань.
  • Картопля. Фітофтора, яка шкодить їй, вражає й огірки. А також, якщо хімічними засобами кропити картоплю, вони потраплятимуть на огірки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які культури не можна садити на місці буряка. Якщо не дотримуватися цих правил, можна забути про гарний урожай.