Земля ніби кам’яна: п’ять способів зробити ґрунт м’яким і пухким

Читать на русском
Автор
1910
Якість землі впливає на обсяги врожаю
Якість землі впливає на обсяги врожаю. Фото Pixabay

Грунт стане м’яким і родючим

У квітні у дачників багато справ на ділянці, включаючи посадку різних культур на городі. Ключем до хорошого врожаю є не тільки високоякісне насіння, але й родючий ґрунт. Іноді ґрунт покривається кіркою або стає занадто щільним.

Зверніть увагу на п’ять методів, що сприяють розпушенню ґрунту. Про них докладно розповіли у блозі "Сімейний Сад".

Постійне розпушення ґрунту незначно впливає на його якість. Деякі дачники вдаються до використання тирси, лушпиння, компосту, мулу, опалого листя, подрібненої кори та торфу. З усім тим, такі методи лише тимчасово розв'язують проблему із ґрунтом, ефект зберігається протягом декількох сезонів.

Як покращити якість ґрунту на городі

  1. Додайте одне відро сухого річкового піску на кожен "квадрат" землі.
  2. Для збільшення родючості землі вносьте в неї поживні органічні матеріали, такі як компост, перегній або низькоторф’яні добавки.
  3. Альтернативою є дворазове посівання сидератів на рік. Підходять гірчиця, фацелія, бобові та злакові культури, такі як жито та овес.
  4. Використовуйте мульчування соломою або скошеною травою, щоб створити захисний шар і запобігти утворенню кірки на поверхні ґрунту.
  5. Для комплексного удобрення культур використовуйте мінеральні добрива.

Раніше ми писали, чому багато городників удобрюють цибулю нашатирним спиртом. Рослинам не вистачає одного мікроелемента.