Знадобиться лаваш і жменька фаршу: проста яскрава страва родом із Мексики
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10702
Страва виходить дуже апетитною
Ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю з грибами. Тепер ділимось рецептом простої страви, яку легко готувати на щодень. Знадобиться лаваш та трохи фаршу — і мексиканську енчіладу можна приготувати дуже швидко.
Це особливо смачна і ароматна запіканка. Попри мексиканське походження цієї страви, її можна приготувати з найпростіших українських продуктів без жодного клопоту. Як це зробити, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- 180 г лаваша
- 200 г твердого сиру
- 500 г фаршу
- 1 цибулина
- сіль, перець до смаку
Для соусу:
- 500 г помідорів
- 0,5 ч. л. паприки
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Натираємо помідори на крупну тертку. Ріжемо цибулю дрібним кубиком.
- Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо до цибулі натерті томати, видавлюємо часник.
- Додаємо сіль, перець, паприку та гострий перець. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
- Ріжемо цибулю дрібним кубиком і обсмажуємо на олії. Додаємо фарш і обсмажуємо до готовності.
- Солимо, перчимо та додаємо 5 ст. л. соусу. Перемішуємо і вимикаємо пательню.
- Ріжемо лаваш на довгі прямокутники. Викладаємо на лаваш начинку та натираємо сир.
- Загортаємо рулетом. Ділимо рулетик навпіл.
- Викладаємо на дно форми для запікання кілька ложок соусу. Викладаємо рулетики і заливаємо соусом. Засипаємо тертим сиром. Ставимо запікатися в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.
Енчилади їдять гарячими, вони дуже соковиті та ароматні. Також ми ділились рецептом старовинної української страви — сальників.