Знадобиться лаваш і жменька фаршу: проста яскрава страва родом із Мексики

Читать на русском
Автор
10702
Цю страву можна приготувати з найпростіших продуктів
Цю страву можна приготувати з найпростіших продуктів. Фото Фокус

Страва виходить дуже апетитною

Ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю з грибами. Тепер ділимось рецептом простої страви, яку легко готувати на щодень. Знадобиться лаваш та трохи фаршу — і мексиканську енчіладу можна приготувати дуже швидко.

Це особливо смачна і ароматна запіканка. Попри мексиканське походження цієї страви, її можна приготувати з найпростіших українських продуктів без жодного клопоту. Як це зробити, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • 180 г лаваша
  • 200 г твердого сиру
  • 500 г фаршу
  • 1 цибулина
  • сіль, перець до смаку

Для соусу:

  • 500 г помідорів
  • 0,5 ч. л. паприки
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • сіль, перець, спеції до смаку

Спосіб приготування:

  1. Натираємо помідори на крупну тертку. Ріжемо цибулю дрібним кубиком.
  2. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо цибулю до золотистості. Додаємо до цибулі натерті томати, видавлюємо часник.
  3. Додаємо сіль, перець, паприку та гострий перець. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
  4. Ріжемо цибулю дрібним кубиком і обсмажуємо на олії. Додаємо фарш і обсмажуємо до готовності.
  5. Солимо, перчимо та додаємо 5 ст. л. соусу. Перемішуємо і вимикаємо пательню.
  6. Ріжемо лаваш на довгі прямокутники. Викладаємо на лаваш начинку та натираємо сир.
  7. Загортаємо рулетом. Ділимо рулетик навпіл.
  8. Викладаємо на дно форми для запікання кілька ложок соусу. Викладаємо рулетики і заливаємо соусом. Засипаємо тертим сиром. Ставимо запікатися в розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин.

Енчилади їдять гарячими, вони дуже соковиті та ароматні. Також ми ділились рецептом старовинної української страви — сальників.