Цей маринад залишить соковитим навіть курку: простий універсальний рецепт

Читать на русском
Автор
579
Рецепт маринаду надзвичайно простий
Рецепт маринаду надзвичайно простий. Фото klike.net

Кефірний маринад — це шашлична класика

Кефірний маринад для шашлику — один із найпростіших та найпоширеніших. Ми розповідали, скільки м’ясо з ним може зберігатися. Якщо дотриматися всіх деталей, можна приготувати особливо соковите м’ясо на вугіллі.

М’ясо, замариноване за цим рецептом виходить ніжне та соковите. Як приготувати апетитну курятину, розповіли на порталі ProstoWay.

Інгредієнти:

  • 2-3 кг курячих стегон/крил
  • 1 кг цибулі
  • Пучок петрушки
  • Сіль, спеції, перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо м'ясо і витираємо його паперовим рушником. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
  2. Поміщаємо м'ясо в глибоку миску і додаємо цибулю, перемішуючи. Наливаємо кефір, додаємо приправу, солимо, перчимо.
  3. Додаємо зелень (петрушку) не подрібнюючи. Накриваємо маринад тарілкою і залишаємо маринуватися до 4 годин в прохолодному місці.
  4. Нанизуємо шматочки шашлику на шампури або викладаємо на ґрати. Видаляємо з м'яса залишки цибулі та зелені.
  5. Смажимо курку до рум'яної шкірочки близько 20-30 хвилин. Час від часу перевертаємо.

Подаємо готову страву із зеленню та свіжими овочами. Також ми розповідали, які помилки у приготуванні м’яса роблять шашлик несмачним.