Такий омлет стане ідеальним сніданком для тих, хто худне: варто лише приготувати у такий спосіб

Читать на русском
Автор
Такий омлет особливо смакує з овочами  (зображення створено за допомогою ШІ)
Такий омлет особливо смакує з овочами (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви худнете до літа, то рецепт омлету в духовці ідеально вам підійде.

Омлет в духовці – це не просто сніданок, це справжня кулінарна феєрія, де ніжна текстура омлету поєднується з різноманітними начинками, даруючи вам заряд бадьорості та гарного настрою на весь день. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального омлету в духовці, який стане вашим улюбленим сніданком.

Рецепт дуже простий та швидкий, впорається навіть новачок. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 4 ст. л. молока
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • Сіль та перець за смаком
  • Начинка за вашим смаком (овочі, сир, шинка, гриби)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем до однорідної маси.
  3. Змастіть форму для запікання вершковим маслом.
  4. Вилийте яєчну суміш у форму.
  5. Додайте начинку за вашим смаком.
  6. Випікайте омлет протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш пишного омлету рекомендується відокремити білки від жовтків, збити білки в міцну піну і акуратно вмішати їх у яєчну суміш.
  • Начинку для омлету можна додавати як до яєчної суміші, так і викласти на омлет після його випікання.
  • Омлет в духовці можна приготувати не лише в одній великій формі, але й у маленьких порційних формочках. Омлет подавайте з овочами.

Пам'ятайте:

  • Головне – не перетримати омлет в духовці, інакше він стане сухим.
  • Готовність омлету можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо при проколюванні з омлету витікає прозорий сік, він готовий.
  • Омлет в духовці – це універсальна страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати сирники зі шпинатом. Також, пропонуємо вам варіант сніданку з лаваша.