Замість набридлих омлетів та яєчні: незвичайний сніданок із чотирьох яєць

Читать на русском
Автор
1256
Такий сніданок наситить та додасть енергії
Такий сніданок наситить та додасть енергії. Фото shuba.life

Заради такого омлету захочеться прокидатися раніше

Пишний ароматний омлет чи швидка яєчня – що може бути кращим до сніданку? Саме завдяки цим стравам ми забуваємо про голод до обіду.

Якщо вдома є яйця, ми з Shuba пропонуємо не зупинятися лише на цих двох стравах та приготувати з яєць незвичайну запіканку. Її особливість у тому, що цей продукт використовується у відвареному вигляді! А ось гриби можна використовувати як свіжі, так і сушені. В останньому випадку вам просто потрібно відварити їх до готовності.

Як приготувати яєчну запіканку з грибами

Інгредієнти на 2 порції:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Для заливки:

  • молоко 2,5% — 80 г;
  • борошно пшеничне – 15 г;
  • соняшникова олія – 25 г;
  • зелень, сіль, перець чорний мелений – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо і подрібнюємо.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо гриби та цибулю. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо і викладаємо у форму.
  4. Для приготування заливки борошно відправляємо в молоко і добре перемішуємо. Додаємо рослинну олію, сіль, перець і зелень, знову все перемішуємо.
  5. Приготовленою молочною масою заливаємо яєчно-грибну суміш, посипаємо натертим та сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Подаємо готову яєчну запіканку з соусом тартар. Смачного.