Замість набридлих омлетів та яєчні: незвичайний сніданок із чотирьох яєць
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1256
Заради такого омлету захочеться прокидатися раніше
Пишний ароматний омлет чи швидка яєчня – що може бути кращим до сніданку? Саме завдяки цим стравам ми забуваємо про голод до обіду.
Якщо вдома є яйця, ми з Shuba пропонуємо не зупинятися лише на цих двох стравах та приготувати з яєць незвичайну запіканку. Її особливість у тому, що цей продукт використовується у відвареному вигляді! А ось гриби можна використовувати як свіжі, так і сушені. В останньому випадку вам просто потрібно відварити їх до готовності.
Як приготувати яєчну запіканку з грибами
Інгредієнти на 2 порції:
- курячі яйця – 4 шт.;
- печериці – 400 г;
- твердий сир – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Для заливки:
- молоко 2,5% — 80 г;
- борошно пшеничне – 15 г;
- соняшникова олія – 25 г;
- зелень, сіль, перець чорний мелений – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо і подрібнюємо.
- Чистимо і дрібно нарізаємо гриби та цибулю. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо і викладаємо у форму.
- Для приготування заливки борошно відправляємо в молоко і добре перемішуємо. Додаємо рослинну олію, сіль, перець і зелень, знову все перемішуємо.
- Приготовленою молочною масою заливаємо яєчно-грибну суміш, посипаємо натертим та сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Подаємо готову яєчну запіканку з соусом тартар. Смачного.