Варто раз поставити на стіл і всі будуть просити ще: рецепт курки у медово-соєвому маринаді

Читать на русском
Автор
575
Курка у соєвр-медовому соусі стане чудовим варіантом обіду або вечері  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 08 квітня 2024, 17:54
Курка у соєвр-медовому соусі стане чудовим варіантом обіду або вечері (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей рецепт неймовірно легкий у приготуванні, але ваші гості будуть у захваті.

Курка в медово-соєвому маринаді – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де пікантність соєвого соусу гармонійно поєднується з солодкістю меду, створюючи неймовірний смак та аромат. Також, пропонуємо рецепт ніжної запеченої курки.

Ця страва стане окрасою будь-якого столу, чи то сімейна вечеря, чи дружня вечірка. Про це пише ТСН.

Інгредієнти:

  • 1 курка (близько 1,5 кг)
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. імбиру
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Змішайте в мисці соєвий соус, мед, оливкову олію, часниковий порошок, імбир, чорний перець та сіль.
  2. Добре промийте курку, обсушіть паперовими рушниками.
  3. Замаринуйте курку в приготованій суміші протягом 2-4 годин (або на ніч).
  4. Розігрійте духовку до 180°C.
  5. Викладіть курку в форму для запікання, полийте маринадом.
  6. Запікайте курку протягом 40-50 хвилин, до золотистого кольору.
  7. За 10 хвилин до закінчення приготування полийте курку соком, що виділився.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна замаринувати курку на ніч.
  • До маринаду можна додати інші спеції та трави за вашим смаком.
  • Курку можна запікати не лише в духовці, але й на грилі або сковороді.

Пам'ятайте:

  • Головне – не пересушити курку під час запікання.
  • Готовність курки можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо при проколюванні з курки витікає прозорий сік, вона готова.
  • Курка в медово-соєвому маринаді – це універсальна страва, яка чудово поєднується з різними гарнірами: овочами, рисом, картоплею.

Також ми розповідали, як приготувати пісну запіканку з картоплі та кабачків. А якщо ви любите птицю, рекомендуємо приготувати курячі стегенця в карамельному соусі.