Навіть піст може бути смачним: рецепт особливо апетитної запіканки

Читать на русском
Автор
594
Таку запіканочку можна дуже швидко і просто приготувати
Таку запіканочку можна дуже швидко і просто приготувати. Фото Файні рецепти

Відмінний рецепт смачної страви

Ми ділились рецептом апетитного пісного салатика. Тепер розповідаємо, як без м’яса приготувати дуже смачну овочеву запіканку. Це відмінний обід чи вечеря під час Великого посту.

Як її приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти". Просто та смачно, продукти можна заміняти так, як вам подобається, приміром, додати грибів і більше зелені.

Інгредієнти:

  • 2 невеликих кабачки
  • 2 картоплі
  • 2 моркви
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 3 яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 30 г петрушки
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо картоплю, кабачки, цибулю та моркву. Натираємо їх на великій тертці.
  2. Вкладаємо всі підготовлені овочі у миску. Додаємо панірувальні сухарі, яйця, сіль, перець та олію.
  3. Пропускаємо через прес часник. Дрібно нарізаємо петрушку. Додаємо часник та петрушку до овочів. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.
  4. Викладаємо масу у форму, змащену олією. Розрівнюємо верх, трохи ущільнюючи, щоб він був гладеньким та рівним. Випікаємо овочеву запіканку у духовці при температурі 180°C протягом 50 хвилин.

Виходить дуже смачна та ситна страва. Часнику можна додати більше — тоді смак буде пікантнішим. Також ми розповідали, як приготувати пісні деруни.