У цьому маринаді немає нічого зайвого, але шашлик вийде дуже соковитим: найпростіший рецепт

Читать на русском
Автор
4653
Шашлик вийде ніжним та соковитим
Шашлик вийде ніжним та соковитим. Фото lifestyle.today.ua

Нічого зайвого — а на смак приголомшливий

З приходом весни та потеплінням багато хто відразу ж вирушає на відпочинок на природу. Звичайно, такі вилазки рідко обходяться без ароматного шашлику.

Рецептів маринаду придумано дуже багато, і кожен із них передбачає певний перелік інгредієнтів. Однак не завжди шашлик виходить соковитим і м’яким. Разом з Тoday розповімо, як приготувати фантастичний маринад. Усього півлітра мінеральної води — і м’ясо вийде м’яким та соковитим.

Як приготувати шашлик на мінеральній воді

Інгредієнти:

  • свинина (ошийок) — 2 кг;
  • цибуля – 4 шт.;
  • сильногазована мінеральна вода – 500 мл;
  • спеції для м’яса, сіль, чорний мелений перець – на смак.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно миємо та нарізаємо середніми шматочками.
  2. Чистимо і великими кільцями нарізаємо цибулю.
  3. Підготовлені інгредієнти відправляємо в емальовану каструлю та перемішуємо. Додаємо улюблені спеції та чорний мелений перець.
  4. Все заливаємо мінеральною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Перемішуємо, зверху ставимо тарілку, на неї щось важке і відправляємо на 3-4 години у прохолодне місце маринуватися.
  5. Через зазначений час м’ясо солимо, нанизуємо на шампури та обсмажуємо на мангалі.

Раніше ми розповідали, яка частина свині найкраще підходити для шашлику. Вам знадобиться це в сезон!