У цьому маринаді немає нічого зайвого, але шашлик вийде дуже соковитим: найпростіший рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4650
Нічого зайвого — а на смак приголомшливий
З приходом весни та потеплінням багато хто відразу ж вирушає на відпочинок на природу. Звичайно, такі вилазки рідко обходяться без ароматного шашлику.
Рецептів маринаду придумано дуже багато, і кожен із них передбачає певний перелік інгредієнтів. Однак не завжди шашлик виходить соковитим і м’яким. Разом з Тoday розповімо, як приготувати фантастичний маринад. Усього півлітра мінеральної води — і м’ясо вийде м’яким та соковитим.
Як приготувати шашлик на мінеральній воді
Інгредієнти:
- свинина (ошийок) — 2 кг;
- цибуля – 4 шт.;
- сильногазована мінеральна вода – 500 мл;
- спеції для м’яса, сіль, чорний мелений перець – на смак.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо та нарізаємо середніми шматочками.
- Чистимо і великими кільцями нарізаємо цибулю.
- Підготовлені інгредієнти відправляємо в емальовану каструлю та перемішуємо. Додаємо улюблені спеції та чорний мелений перець.
- Все заливаємо мінеральною водою так, щоб вона повністю покривала м’ясо. Перемішуємо, зверху ставимо тарілку, на неї щось важке і відправляємо на 3-4 години у прохолодне місце маринуватися.
- Через зазначений час м’ясо солимо, нанизуємо на шампури та обсмажуємо на мангалі.
Раніше ми розповідали, яка частина свині найкраще підходити для шашлику. Вам знадобиться це в сезон!