Із засохлої паски — на приголомшливий десерт: перетворюємо залишки випічки на дивовижну смакоту

Читать на русском
Автор
787
У вас вийде ніжний та кремовий десерт
У вас вийде ніжний та кремовий десерт. Фото shuba.life

На смітник не полетить жоден шматочок паски

До Великодня кулінари готують настільки багато різноманітних пасок, що неможливо їх одразу з’їсти. Черствіють вони швидко, а викидати не хочеться.

Разом зі Shuba пропонуємо із залишків паски приготувати смачний хлібний пудинг. Він буде схожий на щось на англійський хлібний пудинг. Легко, швидко та економно ви приготуєте неймовірний кремовий десерт, який сподобається всім.

Як приготувати хлібний пудинг

Інгредієнти на 4 порції:

  • молоко 2,5% — 550 мл;
  • розм’якшене вершкове масло 73% — 100 г;
  • яйце куряче, жовток – 8 шт.;
  • цукор – 140 г;
  • кориця мелена – 5 г;
  • вершки 10% — 500 мл;
  • апельсин, цедра – 1 ст. л.;
  • паска – 700 г;
  • ванілін – 5 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • цукрова пудра – на свій смак;
  • мускатний горіх мелений – 5 г.

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшене вершкове масло розминаємо вилкою разом з мускатним горіхом, корицею та цедрою апельсина. Невеликою кількістю змащуємо форму для запікання.
  2. Паску розрізаємо на скибочки, трохи змащуємо приготовленим маслом і викладаємо у форму для випічки.
  3. Окремо збиваємо яйце та жовтки разом із цукром до однорідного стану.
  4. Молоко змішуємо з вершками, нагріваємо і помішуючи, вливаємо тонким струмком в яєчну суміш. Збиваємо все вінчиком або міксером.
  5. Приготовлений крем вливаємо у форму зі скибочками паски та залишаємо на 20 хвилин для просочення.
  6. Після відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Даємо готовому пудингу охолонути. Посипаємо цукровою пудрою та подаємо з улюбленим напоєм.