Цей рецепт треба знати всім: найсмачніші печериці в сметані

Читать на русском
Автор
4292
Смачно, просто та швидко
Смачно, просто та швидко. Фото espreso.tv

Смакують як гарячими, так і холодними

Печериці — це чудовий продукт, який можна вживати як самостійну страву, або ж використовувати як елемент складніших страв. Вони також ідеально підходять як начинка для рулетів, пиріжків та інших кулінарних виробів.

Сьогодні ми хочемо поділитися апетитною стравою, яка швидко готується та може бути чудовим доповненням до будь-якого сніданку, обіду чи вечері. Йдетьс про печериці тушковані в сметані, інформують на порталі "Еспресо".

Як приготувати печериці в сметані

Інгредієнти:

  • гриби шампіньйони (білі гриби) — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • сметана (20% жирності) — 200 мл;
  • вершкове масло – 20 г;
  • часник – 2-3 зуб.;
  • рослинна олія – 4 ст. л.;
  • зелень (за смаком);
  • сіль перець (за смаком);

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити та нарізати кубиком середнього розміру.
  2. Шампіньйони добре промити, нарізати кубиком.
  3. Цибулю викласти на розігріту з олією сковороду, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору, викласти в тарілку.
  4. В цю ж сковорідку знову налити олію та обсмажити гриби на середньому вогні, час від часу помішуючи. Готувати до випаровування рідини.
  5. Додати цибулю, вершкове масло, сіль, перець, все добре перемішати та продовжити смажити.
  6. Пропустити часник через прес, додати сметану, тушкувати 3-5 хвилин.
  7. Дрібно нарізати зелень та присипати гриби перед подачею.

А якщо ви любите печериці, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків за рецептом "Телеграфа". Завдяки чудовому маринаду, вони будуть надзвичайно апетитними.