До кави чи просто на сніданок: сирно-картопляний плескач нашвидкуруч

Читать на русском
Автор
На сніданок чи перекус
На сніданок чи перекус. Фото filizhankakavu.com

Чудове доповнення до м’ясних нарізок, салатів з овочів

Коли вранці часу обмаль, але хочеться швидко та смачно поснідати, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати пухкий омлет, зварити вівсянку з ягодами або ж зробити ліниві варениками.

Чудовою ідеєю буде з'їсти з кавою шматочок сирно-картопляного плескача, звечора запеченого на сковороді. Рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати сирно-картопляний плескач

Інгредієнти:

  • молоко — 95 мл;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 90 г;
  • масло вершкове розтоплене — 10 г;
  • сіль — щіпка;
  • картопля — 1 шт.;
  • моцарела;
  • майонез — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Просіяне борошно змішати з дрібкою солі, молоком і яйцем.
  2. Вимісити тісто, накрити та залишити на 30 хвилин.
  3. Картоплю відварити і перетворити в пюре, змішати з майонезом до однорідності.
  4. Розкатати тісто в пласт, викласти тертий сир і зверху картопляну масу, знову засипати сиром.
  5. Защипнути краї тіста так, щоб вийшов коржик, який трохи прокачати качалкою.
  6. Сковороду змастити шматочком вершкового масла, викласти корж і обсмажити до рум’яної скоринки.
  7. Змастити верх вершковим маслом і перевернути.
  8. Обсмажити до рум’яної скоринки з двох сторін.

А якщо ви любите солоні сніданки рекомендуємо також приготувати ліниві млинці за рецептом "Телеграфа". Часу на приготування піде небагато, але ви отримаєте смачну страву.