До кави чи просто на сніданок: сирно-картопляний плескач нашвидкуруч
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудове доповнення до м’ясних нарізок, салатів з овочів
Коли вранці часу обмаль, але хочеться швидко та смачно поснідати, виручають прості рецепти. Так, можна приготувати пухкий омлет, зварити вівсянку з ягодами або ж зробити ліниві варениками.
Чудовою ідеєю буде з'їсти з кавою шматочок сирно-картопляного плескача, звечора запеченого на сковороді. Рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати сирно-картопляний плескач
Інгредієнти:
- молоко — 95 мл;
- яйце — 1 шт.;
- борошно — 90 г;
- масло вершкове розтоплене — 10 г;
- сіль — щіпка;
- картопля — 1 шт.;
- моцарела;
- майонез — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Просіяне борошно змішати з дрібкою солі, молоком і яйцем.
- Вимісити тісто, накрити та залишити на 30 хвилин.
- Картоплю відварити і перетворити в пюре, змішати з майонезом до однорідності.
- Розкатати тісто в пласт, викласти тертий сир і зверху картопляну масу, знову засипати сиром.
- Защипнути краї тіста так, щоб вийшов коржик, який трохи прокачати качалкою.
- Сковороду змастити шматочком вершкового масла, викласти корж і обсмажити до рум’яної скоринки.
- Змастити верх вершковим маслом і перевернути.
- Обсмажити до рум’яної скоринки з двох сторін.
А якщо ви любите солоні сніданки рекомендуємо також приготувати ліниві млинці за рецептом "Телеграфа". Часу на приготування піде небагато, але ви отримаєте смачну страву.