До супу або на перекус: неймовірний турецький плескач за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Смачні та бюджетні коржики
Смачні та бюджетні коржики. Фото vkusnyblog.com

Страва готується без зайвої метушні

Турецький плескач є традиційною стравою турецької кухні. Його можна подавати до супів, наприклад чечевичного, також він може бути відмінним перекусом.

Готувати такий плескач нескладно, але він точно сподобається всім. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачний блог".

Як приготувати турецький плескач

Інгредієнти:

Тісто

  • молоко — 180 мл;
  • вода — 180 мл;
  • сухі швидкодіючі дріжджі — 10 г;
  • борошно — 550 г;
  • сіль — 1 ч. л.

Для змащування

  • вершкове масло — 75 г;
  • сіль за смаком;
  • маленький пучок петрушки – 15 г;
  • часник;

Спосіб приготування:

  1. Змішати молоко та воду кімнатної температури.
  2. Додати дріжджі, перемішати.
  3. Додати сіль, перемішати.
  4. Поступово всипати борошно, замішуючи м’яке нелипке тісто.
  5. Залишити тісто в теплому місці підходити — воно повинно збільшитися вдвічі.
  6. Тісто ще раз розім’яти та розділити на чотири частини.
  7. З кожної частини сформувати кульку і розкотити її в корж завтовшки трохи менше 1 см.
  8. На середньому вогні розігріти суху сковороду.
  9. Викласти коржик і смажити 1 хвилину з одного боку.
  10. Перевернути та смажити ще хвилину з іншого боку.
  11. Смажити, періодично перевертаючи, поки плескач не здується і не зарум’яниться.
  12. Розтопити вершкове масло, додати в нього сіль, нарубану зелень і часник.
  13. Змастити маслом гарячі коржики і можна подавати до столу.

Раніше ми публікували найлінивіший рецепт гарячих бутербродів. Корисна, смачна і швидка в приготуванні страва має наситити до обіду.