Навіяно Азією: два інгредієнти — і звичайна картопля перетворюється на пікантну корейську страву
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Вийде смачно — пальчики оближете
Напевно, ми вже тисячу разів готували страви з картоплі. Різноманітні запіканки та пироги, ніжне пюре та смажену картоплю – рецептів страв із цього продукту неймовірна кількість.
Урізноманітнити своє картопляне меню можна за допомогою найпростіших страв та інгредієнтів. Сьогодні ми пропонуємо скористатися рецептом, який навіяв вітерець з Азії. За допомогою соєвого соусу та кунжутного насіння Shuba пропонує перетворити звичайну смажену картоплю на страву в корейському стилі. Спробуємо?
Як приготувати смажену картоплю з соєвим соусом
Інгредієнти:
- картопля – 300 г;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- соєвий соус світлий – 2 ст. л.;
- соєвий темний соус – 1 ч. л.;
- цукор — 2 ч. л.;
- вода – 1 ст. л.;
- олія – 2 ст. л.;
- сіль, кунжут білий – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо, сушимо і нарізаємо скибочками.
- Чистимо і подрібнюємо часник. Змішуємо його із соєвими соусами, водою та цукром.
- Чавунну сковороду з олією розігріваємо на середньому вогні та викладаємо одним шаром картоплю. Смажимо її 5 — 6 хвилин до золотистої скоринки. Перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин.
- Відправляємо в картоплю часниковий соус, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь та готуємо 7 хвилин. Через вказаний час відкриваємо кришку і смажимо ще 1-2 хвилини.
Подаємо картопля з улюбленим салатом. Смачного.