Навіяно Азією: два інгредієнти — і звичайна картопля перетворюється на пікантну корейську страву

Читать на русском
Автор
Чудова страва в корейському стилі
Чудова страва в корейському стилі. Фото shuba.life

Вийде смачно — пальчики оближете

Напевно, ми вже тисячу разів готували страви з картоплі. Різноманітні запіканки та пироги, ніжне пюре та смажену картоплю – рецептів страв із цього продукту неймовірна кількість.

Урізноманітнити своє картопляне меню можна за допомогою найпростіших страв та інгредієнтів. Сьогодні ми пропонуємо скористатися рецептом, який навіяв вітерець з Азії. За допомогою соєвого соусу та кунжутного насіння Shuba пропонує перетворити звичайну смажену картоплю на страву в корейському стилі. Спробуємо?

Як приготувати смажену картоплю з соєвим соусом

Інгредієнти:

  • картопля – 300 г;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • соєвий соус світлий – 2 ст. л.;
  • соєвий темний соус – 1 ч. л.;
  • цукор — 2 ч. л.;
  • вода – 1 ст. л.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сіль, кунжут білий – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо, сушимо і нарізаємо скибочками.
  2. Чистимо і подрібнюємо часник. Змішуємо його із соєвими соусами, водою та цукром.
  3. Чавунну сковороду з олією розігріваємо на середньому вогні та викладаємо одним шаром картоплю. Смажимо її 5 — 6 хвилин до золотистої скоринки. Перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин.
  4. Відправляємо в картоплю часниковий соус, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь та готуємо 7 хвилин. Через вказаний час відкриваємо кришку і смажимо ще 1-2 хвилини.

Подаємо картопля з улюбленим салатом. Смачного.