Ситний та смачний салат із курячої грудки: гості викочуватимуться з-за столу

Читать на русском
Автор
Смакота зі шматочка м’яса та одного огірка
Смакота зі шматочка м’яса та одного огірка. Фото bonapeti.com

Цей рецепт точно запитають усі гості

Навряд чи якийсь стіл обходиться без різноманітних салатів. Вони доречні під час сімейних обідів, і на святі.

Сьогодні разом з "1 хвилиною" ми поділимося неймовірно ситною стравою з курячої грудки. Салат виходить настільки смачним, що гості з’їдять його першим. Подавати його можна як самостійну страву або як додаток до гарніру.

Як приготувати салат з куркою та огірками

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 половинки;
  • яйця – 4 шт.;
  • огірок великий – 1 шт.;
  • зелена цибуля – пучок;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • майонез, сметана чи йогурт – 3 – 4 ст. л.;
  • сіль – на смак, перець чорний мелений – на смак.

Для маринаду:

  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • оцет – 3 – 4 ст. л;
  • вода – 150 мл.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо у невелику миску. До неї додаємо цукор, сіль, оцет і теплу воду. Все перемішуємо та залишаємо на 2-3 години, після чого зливаємо маринад.
  2. Курячі грудки відварюємо до готовності, даємо охолонути в бульйоні та нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Яйця відварюємо круто, теж даємо охолонути, чистимо і нарізаємо такими ж маленькими кубиками.
  4. Дрібно нарізаємо свіжий огірок. Зелену цибулю шаткуємо. Твердий сир натираємо на великій тертці.
  5. Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника, заправляємо майонезом або сметаною, додаємо сіль, перець. Все добре перемішуємо та відправляємо у холодильник на 20–30 хвилин.

Подавати на стіл можна з картопляним пюре. Вийде дуже смачно.