Ситний та смачний салат із курячої грудки: гості викочуватимуться з-за столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Смакота зі шматочка м’яса та одного огірка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/51/9f00cbbb-ae6dfdc293a9f845683cee1b4a89f511.jpg?v=9035_1)
Цей рецепт точно запитають усі гості
Навряд чи якийсь стіл обходиться без різноманітних салатів. Вони доречні під час сімейних обідів, і на святі.
Сьогодні разом з "1 хвилиною" ми поділимося неймовірно ситною стравою з курячої грудки. Салат виходить настільки смачним, що гості з’їдять його першим. Подавати його можна як самостійну страву або як додаток до гарніру.
Як приготувати салат з куркою та огірками
Інгредієнти:
- куряча грудка – 2 половинки;
- яйця – 4 шт.;
- огірок великий – 1 шт.;
- зелена цибуля – пучок;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- майонез, сметана чи йогурт – 3 – 4 ст. л.;
- сіль – на смак, перець чорний мелений – на смак.
Для маринаду:
- сіль — 0,5 ч. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- оцет – 3 – 4 ст. л;
- вода – 150 мл.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і відправляємо у невелику миску. До неї додаємо цукор, сіль, оцет і теплу воду. Все перемішуємо та залишаємо на 2-3 години, після чого зливаємо маринад.
- Курячі грудки відварюємо до готовності, даємо охолонути в бульйоні та нарізаємо дрібними кубиками.
- Яйця відварюємо круто, теж даємо охолонути, чистимо і нарізаємо такими ж маленькими кубиками.
- Дрібно нарізаємо свіжий огірок. Зелену цибулю шаткуємо. Твердий сир натираємо на великій тертці.
- Усі підготовлені інгредієнти відправляємо до салатника, заправляємо майонезом або сметаною, додаємо сіль, перець. Все добре перемішуємо та відправляємо у холодильник на 20–30 хвилин.
Подавати на стіл можна з картопляним пюре. Вийде дуже смачно.