На аромат прибіжуть сусіди: приготуйте курочку в медовому-соєвому маринаді

Читать на русском
Автор
У цій страві всі інгредієнти поєднуються гармонічно
У цій страві всі інгредієнти поєднуються гармонічно. Фото 1000.menu

Проста вечеря для всієї сім'ї

М'ясо курки виручає, коли часу на приготування обмаль, а рідні вже хочуть їсти. Так, можна нашвидкуруч потушкувати куряче філе у сметанно-яєчній заливці. Або ж запекти курочку в духовці.

Якщо гомілки замаринувати заздалегідь, то час підготовки займе лічені хвилини. А рецептом з нами поділилися на порталі "Доброта".

Як приготувати курятину у медово-соєвому соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 10 шт.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • мелений перець — 0,5 ч. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • соєвий соус — 2 ст. л.;
  • часник — 3 зуб.;
  • борошно — 80 г

Спосіб приготування:

  1. У борошно всипати паприку, розмішати й обкачати в суміші всі стегенця.
  2. Викласти на застелене пергаментом деко.
  3. Окремо змішати соєвий соус з медом, видавити часник і вилити цю суміш на гомілки, закрити фольгою.
  4. Випікати у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
  5. Після цього прибрати фольгу та помістити в духовку ще на 15 хвилин.

А якщо ви любите страви з курки, рекомендуємо також приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.