Курочка вийде соковитою й приготується швидко: весь секрет у заливці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4542
Страва не потребує тривалого маринування
Нерідко готуючи куряче м’ясо господині стикаються з тим, що воно виходить сухим. Однак існують секрети приготування курки, коли ніжне м’ясо просто тане у роті.
Найчастіше весь секрет у заливці. Одним із таких вдалих рецептом курки у сметанно-яєчній заливці пропонує "Дзен".
Як приготувати ніжне куряче м’ясо
Інгредієнти:
- куряче філе — 800 г;
- помідор — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- яйце — 4 шт.;
- сметана — 150 г;
- сир твердий — 150 г;
- сіль — 0,25 ч. л.;
- перець мелений — 0,25 ч. л.;
- часник – 1 зуб.
Спосіб приготування:
- Яйця збити, додати сметану, перемішати.
- Куряче філе нарізати досить великими шматками. Залити сметанно-яєчною сумішшю.
- Додати половину тертого сиру, нарубаний часник, сіль та приправи, змішати. По можливості залишити на годину маринуватися.
- Форму для випікання змастити олією та присипати манкою. Вилити підготовлену масу та розрівняти.
- Розмістити зверху нарізану тонкими кільцями ріпчасту цибулю, а на неї викласти кружечки помідора, посипати тертим сиром, що залишився.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
А якщо ви любите страви з курки, рекомендуємо також приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.