Курочка вийде соковитою й приготується швидко: весь секрет у заливці

Читать на русском
Автор
4542
Швидко, соковито та дуже смачно
Швидко, соковито та дуже смачно. Фото dzen.ru

Страва не потребує тривалого маринування

Нерідко готуючи куряче м’ясо господині стикаються з тим, що воно виходить сухим. Однак існують секрети приготування курки, коли ніжне м’ясо просто тане у роті.

Найчастіше весь секрет у заливці. Одним із таких вдалих рецептом курки у сметанно-яєчній заливці пропонує "Дзен".

Як приготувати ніжне куряче м’ясо

Інгредієнти:

  • куряче філе — 800 г;
  • помідор — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • яйце — 4 шт.;
  • сметана — 150 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • сіль — 0,25 ч. л.;
  • перець мелений — 0,25 ч. л.;
  • часник – 1 зуб.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити, додати сметану, перемішати.
  2. Куряче філе нарізати досить великими шматками. Залити сметанно-яєчною сумішшю.
  3. Додати половину тертого сиру, нарубаний часник, сіль та приправи, змішати. По можливості залишити на годину маринуватися.
  4. Форму для випікання змастити олією та присипати манкою. Вилити підготовлену масу та розрівняти.
  5. Розмістити зверху нарізану тонкими кільцями ріпчасту цибулю, а на неї викласти кружечки помідора, посипати тертим сиром, що залишився.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

А якщо ви любите страви з курки, рекомендуємо також приготувати курячий паштет. Готувати такі паштети у духовці – французька традиція.