Секретний овоч перетворить пиріг на кулінарний шедевр: близьких за вуха не відтягнете

Читать на русском
Автор
2204
Ароматний пиріг із секретом
Ароматний пиріг із секретом. Фото napensii.ua

На його приготування ви не витратите багато сил та продуктів

Ароматна, пишна випічка радує не лише смакові рецептори, а й підіймає настрій. А ще її запах здатний надати будинку атмосферу затишку.

При всій різноманітності рецептів кулінари завжди дивують чимось новим. Ось і сьогодні ми разом із "На пенсії" приготуємо пиріг… із моркви. Головне — вибрати моркву насиченого кольору: чим вона солодша, тим пиріг вийде смачніше. Така випічка точно вийде у всіх — готується вона легко і просто, а виходить дуже незвичайною.

Як приготувати морквяний пиріг

Інгредієнти:

  • морква — 250 г;
  • куряче яйце — 2 шт.;
  • цукор — 100 г;
  • борошно — 80 г;
  • олія (вершкове або соняшникова) — 30 г;
  • розпушувач 10 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку ємність розбиваємо яйця. До них додаємо олію, сіль та цукор. Збиваємо все за допомогою блендера до утворення піни.
  2. Миємо, чистимо та натираємо на дрібній тертці моркву, Відправляємо її в яєчну масу.
  3. В отриману масу частинами вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Все ретельно перемішуємо.
  4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Готовий пиріг прикрашаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.