Є трохи варення — відправте його в пиріг: рецепт, який можна навіть у піст

Читать на русском
Автор
968
Цей смак ви точно не забудете
Цей смак ви точно не забудете. Фото vkusnoo.com.ua

Рецепт на мільйон

У понеділок, 18 березня, розпочався Великий піст. Триватиме він 48 днів, до суботи, 5 травня. Під час посту не можна їсти м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко – можна їсти лише рослинну їжу.

Але піст – це не привід відмовитись від улюбленої випічки, тому ми разом зі Shuba приготуємо неймовірний пиріг. Для нього не потрібно ні молоко, ні кефір, ні яйця, але цукор, улюблене варення та ванілін зроблять свою справу. Головне – вибрати густе варення – і пиріг вийде неперевершеним.

Як приготувати пиріг з варенням

Інгредієнти на 8 порцій:

  • борошно пшеничне – 320 г;
  • вода – 250 г;
  • цукор – 25 г;
  • ванілін – 10 г;
  • олія соняшникова – 60 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • варення – 330 г.

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо в миску борошно. Додаємо в нього воду, цукор, ванілін, рослинну олію, розпушувач і замішуємо еластичне тісто.
  2. Третю частину тіста відкладаємо, решту розкочуємо за розміром форми з бортиками у 2-3 см. Відправляємо його в змащене рослинною олією деко.
  3. Зверху на тісто додаємо густе варення. Із залишку тіста робимо смужки, викладаємо їх сіточкою на варення. Деко ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

У піст можна ласувати навіть оладками. Головне — приготувати їх за рецептом "Телеграфа".