Найсмачнішу паску можна приготувати без борошна та духовки: цей "Снікерс" оцінить уся родина

Читать на русском
Автор
Близькі точно оцінять її
Близькі точно оцінять її. Фото popoisty.com

Настільки смачно, що не передати словами

До світлої Паски кожен кулінар запасається різноманітними рецептами випічки, щоб побалувати близьких та друзів. Якщо ж не хочеться поратися ні з дріжджами, ні з борошном, ні з духовкою, сирна паска "Снікерс" — чудовий варіант.

За рецептом Знай.UA вона виходить настільки смачною, що вам захочеться ласувати нею не лише на Великдень. Саме тому ви будете готувати після свята та подавати як десерт.

Як приготувати сирну паску "Снікерс"

складові

Для карамелі:

  • 115 г цукру;
  • 50 г вершкового масла 82,5% жирності;
  • 1/2 ч. л. солі;
  • 80 мл гарячих вершків 33% жирності;
  • 120 г смаженого та очищеного арахісу.

Для крему:

  • 2 яйця;
  • 90 г цукру;
  • 100 мл гарячих вершків 33% жирності.

Для шоколадної начинки:

  • 60 г молочного шоколаду;
  • 30 мл вершків 33%⠀

Для основи:

  • 500 г сиру 0-9% жирності.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування карамелі в сотейнику з товстим дном на середньому вогні розтоплюємо цукор, додаємо вершкове масло кімнатної температури, сіль і швидко перемішуємо. Туди ж вливаємо гарячі вершки, все добре перемішуємо та знімаємо з вогню. Збиваємо блендером і даємо охолонути.
  2. Кілька столових ложок карамелі залишаємо для прикраси, а до решти додаємо арахіс і перемішуємо.⠀
  3. Для приготування яйця крему збиваємо з цукром до його розчинення. Продовжуючи збивати, вливаємо гарячі вершки.
  4. Ставимо крем на середній вогонь і помішуючи, варимо до загусання. Перебиваємо блендером до однорідної маси та даємо охолонути.
  5. Для приготування шоколадної начинки шоколад кімнатної температури заливаємо гарячими вершками та перемішуємо до однорідної маси. Даємо охолонути.
  6. Змішуємо сир, вершкове масло кімнатної температури, крем, що охолонув, перемішуємо за допомогою блендера до однорідної маси без крупинок. Додаємо карамель з арахісом, шоколадну начинку і перемішуємо кілька разів лопаткою — має вийти гарний мармуровий малюнок.
  7. На тарілку ставимо форму для паски, застилаємо подвійним шаром вологої марлі, викладаємо масу, щільно утрамбовуємо і загортаємо краї марлі. Зверху накриваємо тарілкою, ставимо вантаж і відправляємо холодильник на ніч.
  8. Вранці акуратно перевертаємо, знімаємо форму та марлю та прикрашаємо карамеллю.

Раніше ми також ділилися рецептом сирної паски без випічки. Це дуже просто, смачно та легко.