Смажена риба уже в минулому: приготуйте її у лаваші

Читать на русском
Автор
1316
Смачна та оригінальна страва
Смачна та оригінальна страва. Фото shuba.life

Рибка виходить соковитою та ароматною

Любителі риби ймовірно уже приготували безліч страв із неї. Рибу маринують, запікають з овочами, смажать або варять смачну рибну юшку.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати рибу, загорнувши кожен шматочок у лаваш. Вам неодмінно сподобається це варіант приготування, інформують на порталі "Майстерня ідей".

Як приготувати рибу у лаваші

Інгредієнти:

  • філе минтаю – 1500 г;
  • сметана – 2 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез – 300 г;
  • лаваш – 6 шт. 20х30 см;
  • діжонська гірчиця – 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – шт.;
  • сир – 200 г;
  • петрушка – пучок.

Спосіб приготування

  1. Філе минтаю помити, просушити.
  2. Нарізати рибу порційними шматочками, посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
  3. В окремому посуді збити яйце, додати майонез, діжонську гірчицю і ретельно перемішайте.
  4. Натерти на дрібній тертці сир, подрібнити петрушку та з’єднати з майонезною сумішшю.
  5. Підготувати цибулю та помідори, нарізавши їх тонкими кільцями, і викласти на лаваш.
  6. Залийте овочі приготованим соусом.
  7. Зверху овочевого шару викласти філе та знову залити соусом.
  8. Акуратно загорнути начинку в лаваш, формуючи конверт, і перекласти на деко, застелене пергаментом.
  9. Повторити процес з усіма шматочками риби.
  10. Збити друге яйце зі сметаною та залити отриманою сумішшю конвертики.
  11. Запікати рибу у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-35 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт ніжної риби у вершковому соусі. Ніжне м'ясо риби у поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана.