Від попелиці не залишиться й сліду: обробіть рослини цибулевим відваром

Читать на русском
Автор
2709
Важливо вчасно позбутися шкідника
Важливо вчасно позбутися шкідника. Фото leto.ua

Ефективний засіб від попелиці можна приготувати самостійно

З приходом весни у саду з’являється все більше комах, гризунів та інших шкідників. Власники декоративних рослин та плодових дерев добре знають, на що здатна попелиця. Не буває сезону, щоб ці шкідники не атакували рослини.

Боротьбу з попелицею слід проводити з появи її на рослинах. У домашніх умовах можна приготувати ефективну суміш, яка знищить усіх шкідників.

Чим обробити рослини від попелиці

Попелиця стає активною на початку весни. Вона харчується квітами, розсадою огірків, томатів, полуниці та іншими. Шкідник вичавлює з рослин усі соки й зрештою вони часто гинуть.

Боротися з попелицею допоможе цибульний відвар. Приготувати його дуже просто.

Велику цибулину нарізаємо кубиками, кидаємо в каструлю та заливаємо 1 літром води. Варимо пів години, а потім охолоджуємо відвар. Переливаємо засіб у ємність із дозатором і щедро обприскуємо уражену попелицею рослину.

Найкраще проводити обробку кілька разів із перервами у кілька днів. Попелиця не переносить запах цибулі, а відвар додатково захистить рослини від деяких хвороб.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому не можна садити огірки на тому самому місці два роки поспіль. Важливо знати, з якими культурами слід чергувати овочі на одній ділянці.