Чи можна садити огірки на тому самому місці два роки поспіль: порада досвідчених дачників

Читать на русском
Автор
1251
Огірки треба сіяти грамотно Новина оновлена 31 березня 2024, 21:42
Огірки треба сіяти грамотно. Фото Pixabay

Важливо знати, з якими культурами слід чергувати огірки на одній ділянці

Початок дачного сезону вже ознаменувався, тому багато городників починають активно сіяти різні культури. Серед них — зелені огірочки, на які потрібно звертати особливу увагу, підбираючи оптимальне місце для посадки.

Досвідчені дачники не радять вирощувати огірки на тій самій ділянці два роки поспіль. Про це йдеться у блозі "Сімейний Сад" в Інстаграмі.

Агрономи дотримуються принципів сівозміни, яка поширюється як на зернові, так і на овочеві культури. Успіх урожаю залежить від того, які культури ви вирощуєте на певній ділянці городу. Якщо ви продовжуєте висаджувати одні й ті самі рослини на одній площі щороку, вам доведеться використовувати більше добрив та засобів для боротьби із хворобами та шкідниками.

Цей важливий аспект також необхідно враховувати під час вирощування огірків. Для успішного формування плодів овочам потрібен певний набір поживних речовин, які вони поступово витягують із ґрунту. Водночас кількість патогенних мікроорганізмів, які можуть бути шкідливими для огірків, може наростати у ґрунті.

Які культури можна чергувати з огірками

Огірки можуть вирощуватися з чергуванням з такими культурами, як помідори, які мають різний поживний склад. Також корисним варіантом можуть бути горох або кучеряві види бобових, які допоможуть покращити склад грунту та збагатити його азотом. Після збору врожаю огірків можна посадити сидерати, такі як люцерна, конюшина або гірчиця, щоб підтримати родючість ґрунту.

Раніше ми писали, які сорти огірків варто сіяти навесні 2024 року. На сьогодні існує багато різних видів, але лише кілька з них можуть похвалитися смаком та стійкістю до різних факторів.