Якщо хочете збирати великі головки капусти: коли і як садити її на розсаду

Читать на русском
Автор
Вирощування розсади капусти
Вирощування розсади капусти. Фото Canva

Вирощування капусти має певні важливі особливості

Капуста — популярний овоч, який містить чимало корисних речовин. Її споживають як у сирому вигляді, так і вареному та тушкованому. Водночас аби виростити цей овоч, треба врахувати певні нюанси.

Якщо ви плануєте садити капусту з розсади, то врахуйте найкращі терміни для цього, пише "Яскрава клумба". Орієнтуйтеся по сорту та погодних умовах. Зазвичай у тепліших регіонах це відбувається у березні, у прохолодніших — у квітні.

Насамперед варто зайнятися підготовкою насіння до посадки. Його ставлять на змочену тканину на плоску поверхню й залишають на добу. Це робиться для того, щоб насінини проросли. Тоді їх варто ретельно просушити.

Земля під посадку має бути легкої структури та достатньо пухкою. У ґрунтосуміші поєднують торф, дернову землю та пісок. Також можна внести трохи перегною, деревної золи та мінеральних добрив.

Починаємо садити насіння: вносимо 1 насінину на 1 квадратний сантиметр ґрунту. Присипаємо субстратом на 1 сантиметр. Важливо, аби земля зверху була зволоженою, тому насіння після посадки трохи полийте.

Перші паростки з'являться приблизно через півтора-два тижні. Після цього розсаду варто провітрювати, щоб зміцнювався імунітет. Якщо приміщення, де зберігається майбутні овочі, недостатньо освітлюється, то використайте спеціальні лампи.

Періодично поливайте розсаду, коли бачите, що ґрунт підсох. До речі, хворі сіянці краще видаляти, а землю — обробляти марганцівкою, щоб не заражати інші.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, як краще саджати огірки. Важливо врахувати терміни посадки, місце, особливості їх вирощування, а також, як захистити від шкідників і хвороб.