Ця страва з баклажанами здивує навіть гурманів: як приготувати ароматну грецьку мусаку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Мусака - це традиційна грецька страва (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/60/5d861e87-3c41d3f1317377e45622b73285b56603.jpg?v=8367_1)
Ми поділимось з вами легким рецептом смачної та ароматної мусаки.
Мусака – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де м'які баклажани, ароматний фарш і ніжний вершковий соус зливаються в єдину гармонію смаку. Також, пропонуємо звернути увагу на запіканку з макаронів та фаршу.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування справжньої грецької мусаки, яка подарує вам незабутні гастрономічні враження. Про це пише Захід.нет.
Секрети ідеальної мусаки:
- Баклажани: Вибирайте молоді баклажани без гіркоти. Обов'язково вимочіть їх у солоній воді, щоб видалити зайву гіркоту.
- Фарш: Використовуйте яловичий фарш або суміш яловичого та свинячого фаршу. Додайте до фаршу цибулю, часник, спеції та трави.
- Соус: Приготуйте вершковий соус béchamel з вершкового масла, борошна, молока, мускатного горіха та солі.
- Запікання: Запікайте мусаку в духовці при 180°C до золотистого кольору.
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 500 г яловичого фаршу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. томатної пасти
- 1 ч. л. орегано
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. чорного перцю
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- 500 мл молока
- 1/2 ч. л. мускатного горіха
Приготування:
- Баклажани наріжте кружечками, посоліть і вимочіть у воді 30 хвилин.
- Обсмажте баклажани з обох боків до золотистого кольору.
- Обсмажте фарш з цибулею та часником. Додайте томатну пасту, орегано, сіль та перець. Тушкуйте 10 хвилин.
- Приготуйте соус béchamel: розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко і мускатний горіх. Варіть до загустіння.
- У форму для запікання викладіть шарами баклажани, фарш і соус béchamel.
- Запікайте мусаку 30-40 хвилин до золотистого кольору.
Порада:
- Для більш насиченого смаку мусаки можна додати до фаршу гриби або тертий сир.
- Мусаку можна також приготувати з кабачків, картоплі або цвітної капусти.
Також ми розповідали, як смажити буряк на борщ, щоб він не втратив кольору. А любителям солодкого пропонуємо рецепт сирної запіканки.