Ця страва з баклажанами здивує навіть гурманів: як приготувати ароматну грецьку мусаку

Читать на русском
Автор
Мусака - це традиційна грецька страва  (зображення створено за допомогою ШІ)
Мусака - це традиційна грецька страва (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами легким рецептом смачної та ароматної мусаки.

Мусака – це не просто страва, це справжня кулінарна симфонія, де м'які баклажани, ароматний фарш і ніжний вершковий соус зливаються в єдину гармонію смаку. Також, пропонуємо звернути увагу на запіканку з макаронів та фаршу.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування справжньої грецької мусаки, яка подарує вам незабутні гастрономічні враження. Про це пише Захід.нет.

Секрети ідеальної мусаки:

  • Баклажани: Вибирайте молоді баклажани без гіркоти. Обов'язково вимочіть їх у солоній воді, щоб видалити зайву гіркоту.
  • Фарш: Використовуйте яловичий фарш або суміш яловичого та свинячого фаршу. Додайте до фаршу цибулю, часник, спеції та трави.
  • Соус: Приготуйте вершковий соус béchamel з вершкового масла, борошна, молока, мускатного горіха та солі.
  • Запікання: Запікайте мусаку в духовці при 180°C до золотистого кольору.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 1 ч. л. орегано
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 500 мл молока
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха

Приготування:

  1. Баклажани наріжте кружечками, посоліть і вимочіть у воді 30 хвилин.
  2. Обсмажте баклажани з обох боків до золотистого кольору.
  3. Обсмажте фарш з цибулею та часником. Додайте томатну пасту, орегано, сіль та перець. Тушкуйте 10 хвилин.
  4. Приготуйте соус béchamel: розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко і мускатний горіх. Варіть до загустіння.
  5. У форму для запікання викладіть шарами баклажани, фарш і соус béchamel.
  6. Запікайте мусаку 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку мусаки можна додати до фаршу гриби або тертий сир.
  • Мусаку можна також приготувати з кабачків, картоплі або цвітної капусти.

Також ми розповідали, як смажити буряк на борщ, щоб він не втратив кольору. А любителям солодкого пропонуємо рецепт сирної запіканки.