Не просто запіканка: для вечері на всю сім’ю вам знадобиться трохи макаронів та фаршу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3010
Цю страву можна приготувати дуже швидко і просто
Ми розповідали, як приготувати особливо смачну підливу. Тепер ділимось ідеєю апетитної страви, яка може бути ситним обідом чи вечерею на всю сім’ю.
Традиційно гратен дофінуа готується без м’яса і з картоплею, і подається як розкішний гарнір. На порталі "Школа Життя" поділились цікавою варіацією класичного рецепту — він доповнений фаршем, отже, цілком може бути самостійною стравою.
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 3 зубчики часнику
- 600 г фаршу
- 100 мл червоного сухого вина
- 300 г нарізаних помідорів
- 40 г вершкового масла
- 1 цибуля-порей
- 2 столові ложки борошна
- 500 мл молока
- 80 г пармезану
- 300 г пасти
- 150 г моцарели
- соняшникова олія
- 3 чайні ложки солі
- 1 чайна ложка чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка цукру
- 1 дрібка меленого мускатного горіха
Спосіб приготування:
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини. Додаємо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо 1 хвилину.
- Додаємо в сковороду фарш і перемішуємо. Смажимо 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Додаємо помідори, цукор і залишаємо все на вогні ще на 5 хвилин. Розігріваємо іншу сковороду з вершковим маслом. Додаємо дрібно нарізану цибулю-порей і обсмажуємо близько 8 хвилин.
- Додаємо борошно і молоко, варимо соус, безперервно помішуючи, до загустіння. Приправляємо сіллю, чорним перцем і мускатним горіхом.
- Збиваємо соус блендером до однорідності. Додаємо 80 г тертого пармезану і перемішуємо до розчинення.
- Відварюємо макарони в підсоленій воді з олією до стану аль денте. Зливаємо воду і змішуємо макарони з соусом.
- Викладаємо шарами макарони і фарш у форму для запікання. Посипаємо 150 г тертої моцарели. Випікаємо запіканку в розігрітій до 180°C духовці 40 хвилин.
Страва виходить максимально проста, але при цьому смачна і ситна. Також ми розповідали, як смажити буряк на борщ, щоб він не втратив кольору.