Не просто запіканка: для вечері на всю сім’ю вам знадобиться трохи макаронів та фаршу

Читать на русском
Автор
3010
Смачна і дуже ситна запіканка
Смачна і дуже ситна запіканка. Фото Вікна-новини

Цю страву можна приготувати дуже швидко і просто

Ми розповідали, як приготувати особливо смачну підливу. Тепер ділимось ідеєю апетитної страви, яка може бути ситним обідом чи вечерею на всю сім’ю.

Традиційно гратен дофінуа готується без м’яса і з картоплею, і подається як розкішний гарнір. На порталі "Школа Життя" поділились цікавою варіацією класичного рецепту — він доповнений фаршем, отже, цілком може бути самостійною стравою.

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 600 г фаршу
  • 100 мл червоного сухого вина
  • 300 г нарізаних помідорів
  • 40 г вершкового масла
  • 1 цибуля-порей
  • 2 столові ложки борошна
  • 500 мл молока
  • 80 г пармезану
  • 300 г пасти
  • 150 г моцарели
  • соняшникова олія
  • 3 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 дрібка меленого мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Додаємо нарізану кубиками цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини. Додаємо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо 1 хвилину.
  2. Додаємо в сковороду фарш і перемішуємо. Смажимо 10 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Додаємо помідори, цукор і залишаємо все на вогні ще на 5 хвилин. Розігріваємо іншу сковороду з вершковим маслом. Додаємо дрібно нарізану цибулю-порей і обсмажуємо близько 8 хвилин.
  4. Додаємо борошно і молоко, варимо соус, безперервно помішуючи, до загустіння. Приправляємо сіллю, чорним перцем і мускатним горіхом.
  5. Збиваємо соус блендером до однорідності. Додаємо 80 г тертого пармезану і перемішуємо до розчинення.
  6. Відварюємо макарони в підсоленій воді з олією до стану аль денте. Зливаємо воду і змішуємо макарони з соусом.
  7. Викладаємо шарами макарони і фарш у форму для запікання. Посипаємо 150 г тертої моцарели. Випікаємо запіканку в розігрітій до 180°C духовці 40 хвилин.

Страва виходить максимально проста, але при цьому смачна і ситна. Також ми розповідали, як смажити буряк на борщ, щоб він не втратив кольору.