Готується простіше, виходить не гірше за ресторанної страви: лінивий рецепт котлети по-київськи

Читать на русском
Автор
4567
Ні мороки, ні метушні на кухні
Ні мороки, ні метушні на кухні. Фото lifestyle.today.ua

Раз-два — і в духовку

Вишукана котлета по-київськи – це візитівка України. Часто ми замовляємо її у кафе чи ресторанах, вважаючи, що приготувати цю неймовірно смачну страву в домашніх умовах складно.

Однак разом з Today ми поділимося лінивим і дуже швидким рецептом. Приготувати улюблені биточки тепер буде в рази простіше та швидше.

Як приготувати ліниві котлети по-київськи

Інгредієнти:

  • куряче філе – 600 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • крохмаль – 1 ст. л. без гірки;
  • твердий сир – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • вершкове масло – 50 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • сіль та перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо великими шматочками, потім подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо до нього яйце і знову перебиваємо блендером.
  2. В отриману масу додаємо крохмаль, подрібнений зубчик часнику, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо, кілька разів відбиваємо та формуємо коржики.
  3. Подрібнюємо кріп, на терці натираємо твердий сир, а вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.
  4. У середину кожного коржика викладаємо невелику кількість зелені та шматочок вершкового масла і формуємо котлетки.
  5. Підготовлені котлети відправляємо у форму для запікання, посипаємо твердим сиром та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Подаємо ліниві котлети по-київськи разом із картопляним пюре. Вийде дуже смачно.