Готується простіше, виходить не гірше за ресторанної страви: лінивий рецепт котлети по-київськи
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4558
Раз-два — і в духовку
Вишукана котлета по-київськи – це візитівка України. Часто ми замовляємо її у кафе чи ресторанах, вважаючи, що приготувати цю неймовірно смачну страву в домашніх умовах складно.
Однак разом з Today ми поділимося лінивим і дуже швидким рецептом. Приготувати улюблені биточки тепер буде в рази простіше та швидше.
Як приготувати ліниві котлети по-київськи
Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г;
- яйце – 1 шт.;
- крохмаль – 1 ст. л. без гірки;
- твердий сир – 100 г;
- часник – 1 зубчик;
- вершкове масло – 50 г;
- кріп – 1 пучок;
- сіль та перець – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізаємо великими шматочками, потім подрібнюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку. Відправляємо до нього яйце і знову перебиваємо блендером.
- В отриману масу додаємо крохмаль, подрібнений зубчик часнику, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо, кілька разів відбиваємо та формуємо коржики.
- Подрібнюємо кріп, на терці натираємо твердий сир, а вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками.
- У середину кожного коржика викладаємо невелику кількість зелені та шматочок вершкового масла і формуємо котлетки.
- Підготовлені котлети відправляємо у форму для запікання, посипаємо твердим сиром та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Подаємо ліниві котлети по-київськи разом із картопляним пюре. Вийде дуже смачно.