Кекс вийде неймовірно пишним та ніжним: ви приготуєте його з п’яти інгредієнтів

Читать на русском
Автор
Випічка розтане у роті
Випічка розтане у роті. Фото lifestyle.today.ua

Усі змішали — і в духовку

Для приготування смачного домашнього кексу не обов’язково використовувати велику кількість продуктів. Наприклад, щоб спекти кекс по-фінськи, нам знадобиться лише п’ять інгредієнтів.

Попри простоту приготування, така випічка виходить неймовірно смачною. Вона популярна у Фінляндії: кекси готують і для сімейних посиденьок, і для зустрічей із друзями. Разом з Today ділимося рецептом, з яким впорається навіть кулінар-початківець.

Як приготувати кекс по-фінськи

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • борошно — 1 ст.;
  • цукор – 1 ст.;
  • сметана – 200 г;
  • сода — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і ретельно збиваємо їх віночком до розчинення цукру.
  2. В отриману масу відправляємо сметану та соду. Знову все добре перемішуємо.
  3. Туди поступово додаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану. Має вийти не дуже густе, але й не дуже рідке тісто.
  4. Форму для запікання змащуємо рослинною олією або вершковим маслом, вливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
  5. Дістаємо десерт, даємо охолонути прямо у формі та тільки потім виймаємо.

За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою або поливаємо згущеним молоком. Вийде дуже смачно.