Кекс вийде неймовірно пишним та ніжним: ви приготуєте його з п’яти інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Усі змішали — і в духовку
Для приготування смачного домашнього кексу не обов’язково використовувати велику кількість продуктів. Наприклад, щоб спекти кекс по-фінськи, нам знадобиться лише п’ять інгредієнтів.
Попри простоту приготування, така випічка виходить неймовірно смачною. Вона популярна у Фінляндії: кекси готують і для сімейних посиденьок, і для зустрічей із друзями. Разом з Today ділимося рецептом, з яким впорається навіть кулінар-початківець.
Як приготувати кекс по-фінськи
Інгредієнти:
- курячі яйця – 2 шт.;
- борошно — 1 ст.;
- цукор – 1 ст.;
- сметана – 200 г;
- сода — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- У велику миску вбиваємо яйця, додаємо цукор і ретельно збиваємо їх віночком до розчинення цукру.
- В отриману масу відправляємо сметану та соду. Знову все добре перемішуємо.
- Туди поступово додаємо борошно і перемішуємо до однорідного стану. Має вийти не дуже густе, але й не дуже рідке тісто.
- Форму для запікання змащуємо рослинною олією або вершковим маслом, вливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
- Дістаємо десерт, даємо охолонути прямо у формі та тільки потім виймаємо.
За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою або поливаємо згущеним молоком. Вийде дуже смачно.