Випічка просто розтане у роті: такий кекс готується просто, з’їдається моментально

Читать на русском
Автор
19073
Відмінно навіть до святкового столу
Відмінно навіть до святкового столу. Фото filizhankakavu.com

Рецепт спитає навіть вимоглива мама

Ароматна домашня випічка – це не лише смачно. Вона надає будинку відчуття затишку.

Сьогодні ми разом з "Філіжанкою каві" пропонуємо поласувати неймовірним кексом із родзинками та курагою. Вам просто треба змішати всі інгредієнти, відправити ненадовго в духовку і після ласувати приголомшливим результатом. Це чудова заміна покупним солодощам.

Як приготувати кекс з родзинками та курагою

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 120 г;
  • розтоплене вершкове масло — 30 г;
  • кефір – 250 мл;
  • пшеничне борошно – 300 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • родзинки – 50 г;
  • курага – 50 г.

Спосіб приготування:

  1. У ємність розбиваємо курячі яйця, додаємо цукор, розтоплене вершкове масло. Все перемішуємо до однорідної суміші. Туди ж відправляємо кефір, знову перемішуємо.
  2. В окремій мисці змішуємо борошно з розпушувачем, відправляємо в підготовлену яєчну масу. Перемішуємо до однорідності.
  3. У тісто відправляємо курагу та родзинки, все знову перемішуємо.
  4. Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, посипаємо невеликою кількістю борошна та виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Ще дуже смачним виходить м’ясний курник. Спробуйте і переконайтеся самі.