Змішайте сир і картоплю: така начинка у варениках нікого не залишить байдужою

Читать на русском
Автор
710
Ситні, ароматні, домашні вареники
Ситні, ароматні, домашні вареники. Фото 1000.menu

Смак цієї страви запам’ятається вам надовго

Класичними варениками з картоплею або сиром мало кого можна здивувати. Але що, якщо змішати ці два продукти?

Ви будете здивовані, якими новими яскравими смаками заграє така начинка. А рецептом смаколику з нами поділилися на Facebook-сторінці "Книга Рецептів. Смачно і просто."

Як приготувати вареники з сиром та картоплею

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно — 2 склянки;
  • вода тепла — 0,5 склянки;
  • сіль — щіпка;
  • яйце — 1 шт.;

Начинка:

  • картопля відварена — 300 г;
  • сир — 400 г;
  • цибуля зелена — невеликий пучок 30 г;
  • масло вершкове — 40 г;

Спосіб приготування:

  1. Яйце збити із сіллю.
  2. Долити теплу воду і в три підходи всипати борошно.
  3. Акуратно перемішати до однорідної маси й потім замісити на столі, присипаним борошном, тісто. Тісто виходить еластичним і не липне до рук.
  4. Залишити тісто настоятися 15 хвилин.
  5. Тим часом приготувати начинку. Для цього відварену картоплю розім’яти в пюре і додати до нього сир.
  6. Зелену цибулю дрібно нарізати й додати в начинку, перемішати.
  7. Тісто розкотити, зробити вареники із начинкою.
  8. Кинути вареники в киплячу солону воду і після того, як вони випливуть, варити їх 5 хвилин.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати парові вареники з сиром. Це не вимагає багато часу, а в сирі зберігаються всі корисні речовини під час приготування паром. Також страва ситна та смачна.