Змішайте сир і картоплю: така начинка у варениках нікого не залишить байдужою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 710
Смак цієї страви запам’ятається вам надовго
Класичними варениками з картоплею або сиром мало кого можна здивувати. Але що, якщо змішати ці два продукти?
Ви будете здивовані, якими новими яскравими смаками заграє така начинка. А рецептом смаколику з нами поділилися на Facebook-сторінці "Книга Рецептів. Смачно і просто."
Як приготувати вареники з сиром та картоплею
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно — 2 склянки;
- вода тепла — 0,5 склянки;
- сіль — щіпка;
- яйце — 1 шт.;
Начинка:
- картопля відварена — 300 г;
- сир — 400 г;
- цибуля зелена — невеликий пучок 30 г;
- масло вершкове — 40 г;
Спосіб приготування:
- Яйце збити із сіллю.
- Долити теплу воду і в три підходи всипати борошно.
- Акуратно перемішати до однорідної маси й потім замісити на столі, присипаним борошном, тісто. Тісто виходить еластичним і не липне до рук.
- Залишити тісто настоятися 15 хвилин.
- Тим часом приготувати начинку. Для цього відварену картоплю розім’яти в пюре і додати до нього сир.
- Зелену цибулю дрібно нарізати й додати в начинку, перемішати.
- Тісто розкотити, зробити вареники із начинкою.
- Кинути вареники в киплячу солону воду і після того, як вони випливуть, варити їх 5 хвилин.
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати парові вареники з сиром. Це не вимагає багато часу, а в сирі зберігаються всі корисні речовини під час приготування паром. Також страва ситна та смачна.