Шматочок печінки та секретний інгредієнт: така "Фаворитка" підкорить серце кожного

Читать на русском
Автор
1339
Вся справа в чорносливі
Вся справа в чорносливі. Фото napensii.ua

Салат припаде до смаку кожному

Традиційно печінку ми готуємо як самостійну страву. А давайте сьогодні здивуємо близьких та приготуємо з неї пікантний салат.

Тим більше, що для його приготування за рецептом "На пенсії" вам знадобляться прості продукти — ви знайдете їх на кухні. А варто додати жменю чорносливу — і звичайний на перший погляд салат перетворюється на дивовижну страву.

Як приготувати печінковий салат "Фаворитка" з чорносливом

Інгредієнти:

  • буряк – 4 шт.;
  • печінка куряча – 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • огірки мариновані – 1 банк;
  • чорнослив -1 жменя;
  • майонез – до смаку;
  • сіль та чорний перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряки відварюємо до повної готовності. Даємо їй охолонути, чистимо, натираємо на великій тертці та відправляємо в салатник.
  2. Печінку миємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки.
  3. До печінки додаємо нарізану цибулю і тушкуємо протягом 10 хвилин. Солимо, додаємо улюблені спеції, даємо охолонути та відправляємо салатник до буряків.
  4. Чорнослив замочуємо в окропі на 5 хвилин, потім відправляємо до підготовлених інгредієнтів.
  5. Мариновані огірки натираємо на великій тертці та додаємо салатник.
  6. Заправляємо салат майонезом, ретельно перемішуємо та відправляємо на кілька годин у холодильник для просочення.

А якщо у вас залишився шматочок печінки — приготуйте з неї пишні оладки. Це чудова страва і до сніданку, і на перекус.