Шматочок печінки та секретний інгредієнт: така "Фаворитка" підкорить серце кожного
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1339
Салат припаде до смаку кожному
Традиційно печінку ми готуємо як самостійну страву. А давайте сьогодні здивуємо близьких та приготуємо з неї пікантний салат.
Тим більше, що для його приготування за рецептом "На пенсії" вам знадобляться прості продукти — ви знайдете їх на кухні. А варто додати жменю чорносливу — і звичайний на перший погляд салат перетворюється на дивовижну страву.
Як приготувати печінковий салат "Фаворитка" з чорносливом
Інгредієнти:
- буряк – 4 шт.;
- печінка куряча – 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- огірки мариновані – 1 банк;
- чорнослив -1 жменя;
- майонез – до смаку;
- сіль та чорний перець – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Буряки відварюємо до повної готовності. Даємо їй охолонути, чистимо, натираємо на великій тертці та відправляємо в салатник.
- Печінку миємо та нарізаємо на невеликі шматочки. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки.
- До печінки додаємо нарізану цибулю і тушкуємо протягом 10 хвилин. Солимо, додаємо улюблені спеції, даємо охолонути та відправляємо салатник до буряків.
- Чорнослив замочуємо в окропі на 5 хвилин, потім відправляємо до підготовлених інгредієнтів.
- Мариновані огірки натираємо на великій тертці та додаємо салатник.
- Заправляємо салат майонезом, ретельно перемішуємо та відправляємо на кілька годин у холодильник для просочення.
А якщо у вас залишився шматочок печінки — приготуйте з неї пишні оладки. Це чудова страва і до сніданку, і на перекус.