Німці розуміються на приготуванні печінки: страва виходить неймовірною

Читать на русском
Автор
1229
Печінка вийде соковитою та ніжною
Печінка вийде соковитою та ніжною. Фото tsn.ua

Чудова страва для сімейного обіду чи вечері

Печінка – це не лише універсальний, а й доступний продукт, який можна купити у будь-якому супермаркеті. Ми готуємо з неї величезну кількість страв — смажимо, робимо різноманітні паштети та намазки та навіть додаємо до салатів.

Проте сьогодні разом із "ТСН" розповімо, як печінку готують німецькі кулінари. Вони під час смаження додають незвичайний для нас інгредієнт — яблука. Така страва вийде дуже смачною, соковитою та ніжною.

Як приготувати печінку по-берлінськи з яблуками

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки;
  • 2 зелені яблука;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ч. л. солодкої паприки;
  • ½ ч. л. карі;
  • перець чорний мелений, сіль, борошно, рослинна олія на смак.

Спосіб приготування:

  1. Печінку миємо, нарізаємо порційними шматочками, загортаємо в плівку та відбиваємо. Після занурюємо в борошні.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією до рум’яності. Солимо, перчимо і викладаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
  3. Яблука чистимо, нарізаємо скибочками та обсмажуємо в тій же рослинній олії до м’якості, викладаємо у форму.
  4. Цибулю нарізаємо кільцями та обсмажуємо у сковороді з рослинною олією. Солимо, додаємо паприку та карі та смажимо до готовності, постійно помішуючи.
  5. У форму з яблуками викладаємо печінку, цибулю та відправляємо у духовку на 5-7 хвилин при 175 градусах.

Готову печінку з яблуками по-берлінськи подаємо з улюбленим гарніром. Смачного.