Домашня шаурма, краща за кіоскову: рецепт з натуральними складовими

Читать на русском
Автор
Апетитна, рум'яна шаурма, приготована вдома з любов'ю і свіжими складовими Новина оновлена 29 березня 2024, 14:44
Апетитна, рум'яна шаурма, приготована вдома з любов'ю і свіжими складовими. Фото Телеграф

Шаурма, яка підкорить ваше серце

Шаурма з кіоску — це апетитна, але не завжди корисна їжа. Ніколи не знаєш, чи дійсно м'ясо в ній свіже, а соуси — натуральні. Набагато краще приготувати шаурму вдома, де ви можете контролювати якість інгредієнтів. Цей рецепт домашньої шаурми дає вам можливість насолодитися смаком, схожим на кіосковий, але з використанням свіжих складових, інформує портал unian.ua.

Складові:

Для шаурми:

  • 800 г курячого філе
  • 100 мл води
  • 6 тонких лавашів
  • 2 огірки
  • 2 помідори
  • 1 червона цибулина
  • 250 г капусти
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • Сіль і спеції за смаком

Для часникового соусу:

  • 150 г майонезу
  • 150 г сметани
  • 2 зубчики часнику
  • 20 г петрушки та кропу
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • Щіпка солі

Для томатного соусу:

  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 150 г води
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю
  • 1 ст. л. цукру

Приготування:

1. М'ясо:

  • Наріжте курку великими шматочками.
  • Замаринуйте в улюблених спеціях. Для кіоскового смаку рекомендується використовувати східні спеції, такі як зіра, коріандр і перець горошком.
  • Подрібніть спеції в ступці, залийте 100 мл окропу і перемішайте.
  • Змастіть курку ароматною сумішшю і залиште маринуватися на 2-8 годин.

2. Соуси:

  • Часниковий. Змішайте сметану, майонез, подрібнений часник і зелень. Додайте сіль і хмелі-сунелі.
  • Томатний. Розведіть крохмаль у воді. Викладіть томатну пасту на сковороду, залийте розведеним крохмалем. Нагрійте до загустіння, додайте сіль, цукор і спеції.

3. Овочі:

  • Капусту дрібно наріжте.
  • Цибулю, помідори і огірки наріжте тонкими півкільцями.
  • Замариноване м'ясо обсмажте на олії до золотистої скоринки.
  • Наріжте м'ясо кубиками.

4. Збирання шаурми:

  • Змастіть лаваш смужками часникового і томатного соусів, відступивши від краю 3 см.
  • Викладіть на лаваш капусту, помідори, огірки, цибулю і курку.
  • Змастіть зверху соусом.
  • Щільно загорніть шаурму.
  • Обсмажте на сухій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.

Поради:

  • Замість курячого філе можна використовувати індичку, яловичину або свинину.
  • Додайте до начинки інші овочі, такі як морква, корейська морква, салат або зелень.
  • Для більш пікантного смаку додайте до соусу гострий перець.

Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як розпізнати свіже м’ясо в магазині: 8 ознак, на які ви повинні звертати увагу. Також, "Телеграф" радить приготувати осетинський пиріг.