Домашня шаурма, краща за кіоскову: рецепт з натуральними складовими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Шаурма, яка підкорить ваше серце
Шаурма з кіоску — це апетитна, але не завжди корисна їжа. Ніколи не знаєш, чи дійсно м'ясо в ній свіже, а соуси — натуральні. Набагато краще приготувати шаурму вдома, де ви можете контролювати якість інгредієнтів. Цей рецепт домашньої шаурми дає вам можливість насолодитися смаком, схожим на кіосковий, але з використанням свіжих складових, інформує портал unian.ua.
Складові:
Для шаурми:
- 800 г курячого філе
- 100 мл води
- 6 тонких лавашів
- 2 огірки
- 2 помідори
- 1 червона цибулина
- 250 г капусти
- 2 ст. л. соняшникової олії
- Сіль і спеції за смаком
Для часникового соусу:
- 150 г майонезу
- 150 г сметани
- 2 зубчики часнику
- 20 г петрушки та кропу
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
- Щіпка солі
Для томатного соусу:
- 2 ст. л. томатної пасти
- 150 г води
- 1 ст. л. картопляного крохмалю
- 1 ст. л. цукру
Приготування:
1. М'ясо:
- Наріжте курку великими шматочками.
- Замаринуйте в улюблених спеціях. Для кіоскового смаку рекомендується використовувати східні спеції, такі як зіра, коріандр і перець горошком.
- Подрібніть спеції в ступці, залийте 100 мл окропу і перемішайте.
- Змастіть курку ароматною сумішшю і залиште маринуватися на 2-8 годин.
2. Соуси:
- Часниковий. Змішайте сметану, майонез, подрібнений часник і зелень. Додайте сіль і хмелі-сунелі.
- Томатний. Розведіть крохмаль у воді. Викладіть томатну пасту на сковороду, залийте розведеним крохмалем. Нагрійте до загустіння, додайте сіль, цукор і спеції.
3. Овочі:
- Капусту дрібно наріжте.
- Цибулю, помідори і огірки наріжте тонкими півкільцями.
- Замариноване м'ясо обсмажте на олії до золотистої скоринки.
- Наріжте м'ясо кубиками.
4. Збирання шаурми:
- Змастіть лаваш смужками часникового і томатного соусів, відступивши від краю 3 см.
- Викладіть на лаваш капусту, помідори, огірки, цибулю і курку.
- Змастіть зверху соусом.
- Щільно загорніть шаурму.
- Обсмажте на сухій сковороді по 2 хвилини з кожного боку.
Поради:
- Замість курячого філе можна використовувати індичку, яловичину або свинину.
- Додайте до начинки інші овочі, такі як морква, корейська морква, салат або зелень.
- Для більш пікантного смаку додайте до соусу гострий перець.
Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як розпізнати свіже м’ясо в магазині: 8 ознак, на які ви повинні звертати увагу. Також, "Телеграф" радить приготувати осетинський пиріг.