Кращі, ніж класичні: рецепт голубців без м’яса

Читать на русском
Автор
Ці голубці є чудовою алтернативою класичній страві  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 29 березня 2024, 12:13
Ці голубці є чудовою алтернативою класичній страві (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці голубці з'їдять першими.

Ви прагнете здорового та легкого харчування, але не готові відмовлятися від улюблених національних страв? Тоді зустрічайте наші пісні голубці, що стануть справжнім делікатесом для вегетаріанців та прихильників рослинної дієти.

Прозорі ароматні листочки капустинки, начинені вітамінною начинкою — ідеальна комбінація для збалансованого меню. Про це пише Захід.нет.

Для приготування неперевершених голубців вам знадобляться:

- 1 велика качанна капуста

- 1 склянка вареного рису

- 1 морквина, натерта на дрібній тертці

- 1 цибулина, дрібно нарізана

- 2 зубчики часнику, пропущені через пресик

- 1 склянка квашеної капусти

- Сіль, перець за смаком

- 2 ст. ложки олії

- Томатний соус або сметана для подачі

Приготування:

1. Відокремте листочки капусти, ретельно промийте та відваріть протягом 2-3 хвилин у підсоленій воді.

2. На олії обсмажте цибулю до прозорості, додайте натерту моркву та пресований часник. Потушкуйте 2-3 хвилини.

3. Перекладіть овочеву суміш у миску, додайте варений рис, квашену капусту, сіль та перець. Ретельно вимішайте.

4. На кожен листочок капусти викладіть по 2-3 ст. ложки начинки та щільно загорніть у формі голубця.

5. Викладіть голубці у змащене деко та запікайте у духовці при 180°С протягом 30 хвилин.

6. За бажанням можете полити голубці томатним соусом або полити сметаною після виймання з духовки.

Ці ніжні, соковиті голубці ідеально пасуватимуть до картопляного пюре, підсмаженої гречки або квашених овочів.

Також перед тим, як тушкувати, їх можна додатково обсмажити — ми розповідали про такий лайфхак. Також, радимо приготувати пиріг без масла та яєць.