Продуктів на копійки, 10 хвилин часу — і на столі приголомшлива вечеря: шикарний рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 586
Мінімум інгредієнтів та сил, максимум смаку
Хочеться порадувати близьких ситною, але простою у приготуванні стравою? У цьому вам допоможе картопля — з нього кулінари вигадали неймовірну кількість різноманітних рецептів.
Сьогодні "Добрі новини" діляться дивовижним рецептом запіканки. Вона виручить у випадку, якщо не хочеться довго стояти біля плити — з найпростіших інгредієнтів за лічені хвилини у вас вийде фантастична вечеря.
Як приготувати картопляну запіканку з сиром
Інгредієнти:
- 6-8 середніх картоплин;
- 2-3 зубчики часнику;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г густої сметани;
- сіль та перець до свого смаку;
- свіжої зелені для подачі.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо їх тонкими шматочками або невеликими кружальцями. Викладаємо їх на дно жаростійкої форми для запікання.
- Чистимо, дрібно нарізаємо часник і викладаємо його зверху на картоплю. Все солимо і перчимо.
- Зверху викладаємо натертий твердий сир і поливаємо все сметаною так, щоб покрити всю картоплю з часником та сиром.
- Форму накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45-50 хвилин, до м’якості картоплі.
- Через вказаний час знімаємо фольгу і продовжуємо випікати ще 10-15 хвилин до золотистості запіканки.
- Дістаємо страву, даємо їй охолонути та прикрашаємо свіжою зеленню.
Подаємо готову картопляну запіканку з улюбленим салатом. Смачного!