Тиждень буде м’якою і пишною: простий рецепт, завдяки якому паска довго не зачерствіє

Читать на русском
Автор
17590
М’яка та пишна паска
М’яка та пишна паска. Фото vazhnoznat.com

Насолоджуватиметеся випічкою довгий час

Звичайно, ми вже пробували різноманітні рецепти пасок : і дріжджові, і бездріжджові, і сирні, і панетони. Але який би варіант випічки ви не вибрали, хочеться, щоб вона була свіжою і пишною довгий час.

У цьому випадку вам знадобиться рецепт від "Важно знать". Завдяки йому домашня паска буде смачною і м’якою до тижня. У рецепті немає вишукувань чи родзинок — він простий і бюджетний, проте паска вийде приголомшливою.

Як приготувати паску, яка довго зберігає свіжість

Інгредієнти:

  • 800 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • 120 г цукру;
  • 150 г родзинок;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • ваніль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо дріжджі із теплим молоком. Додаємо до них 250 г просіяного борошна. Все ретельно перемішуємо, накриваємо та залишаємо на 30 хвилин у теплому місці.
  2. До білого кольору збиваємо жовтки із цукром. В іншому посудині збий білки із сіллю до піни.
  3. В опару вливаємо підготовлені жовтки. Додаємо підігріте до м’якості вершкове масло та помішуючи, вливаємо білки.
  4. В опару також просіюємо борошно, вимішуючи з кожною порцією. Тісто має вийти еластичним та нелипким. Залишаємо на годину, щоб вона підійшла.
  5. Через зазначений час додаємо родзинки, перемішуємо та залишаємо ще на півгодини. Потім обминаємо і розкладаємо по формам таким чином, щоб воно займало третину в кожній. Накриваємо та залишаємо, щоб тісто зійшло.
  6. Форми відправляємо у розігріту до 100 градусів духовку. Через 15 хвилин підіймаємо температуру до 180 градусів та випікаємо до готовності.

Після випікання дай паску 10-15 хвилин охолонути у формах на столі. Прикрашаємо домашню глазур’ю.