Салат на всі випадки життя: навіть під час застілля всі питатимуть рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Близькі викочуватимуться з-за столу після цього салату
Печінка – дуже корисний продукт. До того ж з неї можна приготувати неймовірну кількість різноманітних страв.
Сьогодні ми разом з "Добрими новинами" приготуємо дивовижний салат зі шматочка печінки. Він обов’язково стане вам у пригоді до сімейного обіду та до святкового столу, адже смачна і ситна страва готується швидко і просто.
Як приготувати печінковий салат
Інгредієнти:
- 300 г свіжої печінки;
- 1 ложка олії для смаження;
- 1/2 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. чорного перцю;
- 1 ложка меду;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 солоний огірок;
- 1 червона цибуля;
- 200 г свіжого салату;
- 1 велика морква;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 2 ст. л. оцту;
- 3 ст. оливкової олії;
- сіль та чорний перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Печінку миємо, чистимо і нарізаємо тонкими смужками або кубиками. Обсмажуємо в розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Солимо, перчимо, додаємо мед та соєвий соус. Продовжуємо обсмажувати до готовності.
- Солоний огірок нарізаємо тонкими кільцями, цибулю — півкружечками, свіжий салат розриваємо на невеликі шматочки. Моркву відварюємо, чистимо і натираємо на тертці.
- В окремій мисці змішуємо гірчицю, оцет, оливкову олію, сіль та чорний перець на власний смак.
- У салатник відправляємо всі інгредієнти, заправляємо підготовленим соусом та ретельно перемішуємо. Даємо салат охолонути та подаємо до столу.
Дуже смачною виходить печінка по-французьки. Спробуйте і переконайтеся самі.