Розкішний тортик без зусиль: найсмачніший ледачий Наполеон

Читать на русском
Автор
Цей тортик буде просто приготувати Новина оновлена 28 березня 2024, 14:22
Цей тортик буде просто приготувати. Фото 1000.menu

Тортик виходить солодким, м’яким та просоченим

Наполеон — один із улюблених тортів для багатьох людей. Він смачний та готується просто. Розповідаємо, як процес приготування можна ще більше спростити. Якщо ж вам хочеться чогось смачного і пісного, зверніть увагу на рецепт печива на розсолі.

Торт можна приготувати за лінивим рецептом, витративши мінімум часу та сил. Як це зробити, розповіли на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • щіпка солі
  • 130 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 500 мл теплого молока
  • 15 г ванільного цукру
  • 500 г листкового бездріжджового тіста
  • 250 г маскарпоне
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо яйця, сіль, цукор та крохмаль. Перемішуємо до однорідної маси.
  2. Додаємо тепле молоко. Доводимо до кипіння при постійному помішуванні.
  3. Проварюємо крем ще одну хвилину. Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ванільний цукор. Перемішуємо і залишаємо крем до повного остигання.
  4. Нарізаємо листкове тісто на невеликі квадратики. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій до 220°C духовці протягом 15-17 хвилин.
  5. До охолодженого заварного крему додаємо маскарпоне. Збиваємо крем до однорідного стану.
  6. Відкладаємо частину заготовок з листкового тіста для оформлення торта. З'єднуємо подушечки з листкового тіста, що залишилися, з кремом.
  7. Викладаємо масу в роз'ємну форму. Вирівнюємо поверхню. Забираємо торт у холодильник мінімум на 6 годин.
  8. Прикрашаємо торт крихтою з листкового тіста, змішаною з невеликою кількістю цукрової пудри. Подаємо до столу.
  9. Для більш насиченого смаку можна додати до крему цедру лимона або апельсина.

Готовий торт можна прикрасити ягодами, фруктами або шоколадом. Також ми ділились рецептом смачного яблучного пирога "Невидимка".