Розкішний тортик без зусиль: найсмачніший ледачий Наполеон
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тортик виходить солодким, м’яким та просоченим
Наполеон — один із улюблених тортів для багатьох людей. Він смачний та готується просто. Розповідаємо, як процес приготування можна ще більше спростити. Якщо ж вам хочеться чогось смачного і пісного, зверніть увагу на рецепт печива на розсолі.
Торт можна приготувати за лінивим рецептом, витративши мінімум часу та сил. Як це зробити, розповіли на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- щіпка солі
- 130 г цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 500 мл теплого молока
- 15 г ванільного цукру
- 500 г листкового бездріжджового тіста
- 250 г маскарпоне
- 1 ст. л. цукрової пудри
Спосіб приготування:
- З'єднуємо яйця, сіль, цукор та крохмаль. Перемішуємо до однорідної маси.
- Додаємо тепле молоко. Доводимо до кипіння при постійному помішуванні.
- Проварюємо крем ще одну хвилину. Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ванільний цукор. Перемішуємо і залишаємо крем до повного остигання.
- Нарізаємо листкове тісто на невеликі квадратики. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментним папером. Випікаємо в розігрітій до 220°C духовці протягом 15-17 хвилин.
- До охолодженого заварного крему додаємо маскарпоне. Збиваємо крем до однорідного стану.
- Відкладаємо частину заготовок з листкового тіста для оформлення торта. З'єднуємо подушечки з листкового тіста, що залишилися, з кремом.
- Викладаємо масу в роз'ємну форму. Вирівнюємо поверхню. Забираємо торт у холодильник мінімум на 6 годин.
- Прикрашаємо торт крихтою з листкового тіста, змішаною з невеликою кількістю цукрової пудри. Подаємо до столу.
- Для більш насиченого смаку можна додати до крему цедру лимона або апельсина.
Готовий торт можна прикрасити ягодами, фруктами або шоколадом. Також ми ділились рецептом смачного яблучного пирога "Невидимка".